Skocz do zawartości

[2000-3000] Rower na szose i w teren

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie.

Nadszedł czas po 15 latach zezłomować mój wysłużony rower i zakupić nowy. W tamtych czasach miałem 2 komplety opon na szose i w teren, amortyzator przedni, tylni na siodle, 24 biegi Shimano Alivio  z Acera i smukłą lekką rame ok 11kg ważył cały. Sporo lat minęło i sporo się zmieniło. Wczoraj odwiedziłem kilka sklepów rowerowych i co każdy to co innego gada. Mam 180cm wzrostu bo to też podobno ważne. Powiedzmy że 70% mojej jazdy to szosa 30% górki w beskidach ale bez szaleństw. Kiedyś robiłem przez sezon od 50-150km dziennie teraz myślę że tak do 50 dziennie będzie. Interesuje mnie amortyzator przedni, na pewno drugi pod siodełkiem. Na pewno hamulce tarczowe hydrauliczne, min 24 biegi. Proponowano mi z Crosa trekinga lub z Trek DS2 i ramę 19 albo 22 koła 29 cali. Co o tym sądzicie? Ten Trek fajny ale to wyposażenie i jak to inni określili słabej jakości przerzutki. Co proponujecie sensownego.

daje link do specyfikacji tego Treka https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-miejskie/rowery-hybrydowe/seria-ds/ds-2/p/2325600-2017/ ale jak na tą kwotę wydaje mi się że słaby osprzęt chyba że się mylę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...