Skocz do zawartości

[Rower] Dla ciężkiej osoby, jaki w okolicach 1700 zł?

Fiskuss

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Jestem osobą niestety ciężką (około 135 kg przy 1,9 m wzrostu) i w tym roku chciałem popracować trochę mocniej nad wagą i kondycją. Od dawna kusiły mnie wycieczki rowerowe po okolicy dlatego postanowiłem kupić nowy rower (stary po wyjęciu z piwnicy który nie był używany chyba z 5 lat nadaje się właściwie tylko na złom). 

Trasy to pewnie głównie po asfalcie chociaż nie chciałbym się ograniczać więc jakiś przejazd przez ścieżki leśne też możliwy ale nic ekstremalnego. Myślałem o rowerze typu cross ale wydaje mi się że przy mojej wadze to chyba jednak górski rower będzie lepszym wyborem ze względu na teoretycznie większą wytrzymałość. 

I tyle z moich wymagań, nie znam się kompletnie na sprzęcie, rozmiarach (chociaż to pewnie trzeba w sklepie sprawdzić) i nie mam pojęcia co kupić. Mam około 190 cm wzrostu a wewnętrzna długość nogi to około 80 cm (mierzone metrem na szybko). 

Początkowo chciałem coś do 1500 złotych ale ja chcę kupić rower na lata z którego będę zadowolony i który nie rozleci się pode mną  po pół roku dlatego postanowiłem zwiększyć budżet do około 1700-1800 złotych. Tylko chodzi mi bardziej o ceny ze sklepów stacjonarnych, na allegro pewnie taniej ale wtedy problem z reklamacjami i gwarancją.  Jakieś propozycje? 

Napisano

Eh, to chyba nie ten dział, założyłem nowy temat w dziale "przedział cenowy" a moda prosiłbym o skasowanie tego tematu tutaj. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...