Skocz do zawartości

[rower] skladanie roweru idealnego i wzglednie taniego

panrower123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, jakoś na wiosnę zamierzam poskładać jakiegoś 29'era mtb, plan jest taki żeby dopasować wszystko pod siebie. Zastanawiam sie nad napędem, ponoć sram bardziej precyzyjny i twardszy, dodatkowo trzeba mniej regulować, chyba będzie 2x10, ostatecznie 3x9/10. Jeśli shimano to chyba coś klasy SLX bo używane są bardzo tanie, na oznaczeniach SRAMowskich się nie znam ale w tej kasie mozna kupic X9 z tego co patrzylem, co o tym sadzicie? Kompletnie nie znam sie na kolach a w necie malo informacji, chcialbym jakies wzglednie sztywne i wzglednie lekkie, wiadomo nie chce zaplacic za to 1000zl. Nie wiem czy lepiej bedzie zlecic zaplatanie i poskladac cos z czesci czy kupic gotowca? 500zl za 2 kolka to taki max mysle, wolalbym wydac 300, moze 400zl. Nie jezdze w syfie wiec zastanawiam sie nad suportem hollowtech, ponoc sztywny i fajnie chodzi, jak to wyglada? Nienawidze strzelania z tamtej okolicy. Zamontuje go do ramy ktora przyjmuje suporty na kwadrat? Chetnie przyjme wszelkie rady, generalnie chcialbym wydac cos kolo 3000zl, ale nie wykluczam ze przekrocze budzet. Chce cos wzglednie sztywnego no i fajnie jakby nie wazylo tone, ale jesli o wage chodzi to glownie chcialbym lekkie kola.

Napisano

500zl za 2 kolka to taki max mysle, wolalbym wydac 300, moze 400zl.

W tej cenie koła złożysz, ale nie licz że będą lekkie. Jeżeli chcesz lekkie koła to licz bliżej tysiąca.

Nienawidze strzelania z tamtej okolicy. Zamontuje go do ramy która przyjmuje suporty na kwadrat?

Tak. Korbę Deore dorwiesz za około 300 zł.

Napisano

A tak ogólnie myślisz/myślicie że uda się złożyć coś lepszego niż rowery z allegro/ze sklepów w tej cenie? Ostatnio jeździłem na jakimś romecie z Alivio za sporo ponad 2000, miękkie to było całe jak z gumy... nie wiem czy przez samą ramę ale nie czułem tego sprzętu

Napisano

Nie uda się złożyć roweru taniej niż cena ze sklepu.No chyba że masz dużo czasu i będziesz polował na jakieś okazje,promocje,sprzęt demontowany z nowego roweru,bo ktoś wymienia na coś innego.

Napisano

Tak jak pisze kolega, nie ma szans. Albo kupujesz ze sklepu, albo składasz coś co być może wyjdzie słabsze ale idealnie dopasowane do Ciebie.

Tyle że widać że nie do końca sam wiesz czego chcesz, więc z tym składaniem to też może być problem bo możesz mimo wszystko nie trafić w to czego naprawdę potrzebujesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...