Skocz do zawartości

[3000-4500] cross

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To mój pierwszy post, więc na początku witam serdecznie wszystkich forumowiczów !

Pewnie widzieliście już takich tematów mnóstwo, ja też starałem się przejrzeć wątki z przeszłości, ale tematu z podobnymi widełkami górnymi w ostatnim czasie dla crossa nie widziałem, więc czuję się usprawiedliwiony :)

Chcę kupić rower crossowy (co do tego typu jestem zdecydowany - głównie asfalt, ewentualnie szuter lub dobrze utwardzone ścieżki w lesie). Mam dość solidną masę (100 kg przy 180 cm wzrostu) i przez to ciężką nogę, więc na pewno zależy mi solidnym osprzęcie i oczywiście możliwie jak najniższej masie roweru. W sezonie planuję jeździć 2500-3000 km, choć prawdopodobnie z roku na rok kilometrów może być coraz więcej. 

Przedział cenowy jest dość szeroki, bo pierwsze pytanie brzmi, czy są istotne różnice w jakości roweru za 3500 i 4500 - tego nie wiem i chciałbym się od Was dowiedzieć. Poniżej przedstawiam kilka pozycji pod rozwagę, o których słyszałem dobre opinie lub były polecane na forum (ewentualnie tutaj: https://roweroweporady.pl/jaki-rower-kupic-do-4000-zlotych/).

Ograniczyłem się do tych marek, ale może: Author, Medira czy Trek mają jakaś perełkę w tym przedziale ?

Z góry dzięki za odpowiedzi, sugestie !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...