reba29er Napisano 5 Lutego 2017 Napisano 5 Lutego 2017 poszukalem troche i w okolicy jest sklep z trekiem, ale raczej (jezeli juz) wybiore rower typu "full rigid / forrest racer", bo mam wszedzie plasko i lubie jezdzic dosyc szybko po tych lesnych drogach, a dojazdowke asfaltem jeszcze szybciej. https://rower.com.pl/bulls-black-adder-sl-29-cali-549666 czy https://rower.com.pl/focus-raven-max-factory-29-11-biegow-520140 czy jednak cos z trek'a ? odlozonej kasy na teraz mam 18k pln, dokonalem lekkiej modernizacji (wywalone 500zl) szrota i bedzie bardzo trudno przekonac sie do wyrzucenia takiej kasy na rower. ale wg was, ktory rower z w/w lepiej kupic na plaski lesny teren ?
gtb Napisano 5 Lutego 2017 Napisano 5 Lutego 2017 Chłopie znowu , jeśli każdy zakup u ciebie poprzedzony jest wielomiesięcznym (jak nie wieloletnim) sprawdzaniem to współczuje twojej rodzinie . Bierz obojętnie jaki i zacznij jeździć - od momentu założenia pierwszego tematu dotyczącego kupna pewnie zajeździłbyś już ze 3 kompletne napędy.
reba29er Napisano 5 Lutego 2017 Autor Napisano 5 Lutego 2017 @gtb teraz jezdze, tzn czekam az beda roztopy bo po lodzie nie zamierzam jezdzic na starym szrocie, tylko ze wszystko wymienione, oczywiscie nie na jakies XT czy XTR ale jezdzi sie duzo lepiej i szybciej. wiec rower mam, pytanie czy jest sens w kupnie nowego ? moge sie zalozyc ze po miesiacu nie bede widzial za tak wielkiej roznicy w jezdzie na szrocie a na rowerze za te nascie tysiecy. moze sie myle, a moze byc tez tak, ze jednak bede zalowal wywalenia takiej kasy na "rower". nie wiem, ale nic nie kosztuje zapytac sie na forum.
Quell Napisano 5 Lutego 2017 Napisano 5 Lutego 2017 moge sie zalozyc ze po miesiacu nie bede widzial za tak wielkiej roznicy w jezdzie na szrocie a na rowerze za te nascie tysiecy. bo mam wszedzie plasko To do czego ci taki rower ? Nie zauważysz różnicy między tymi dwoma,nie zauważysz też przy rowerze 5x tańszym.
reba29er Napisano 5 Lutego 2017 Autor Napisano 5 Lutego 2017 Mając xt czy xtr rower nie jedzie szybciej moge sie zalozyc ze XT czy XTR sie nie zacinaja az tak, ze trzeba sie zatrzymac, zejsc z roweru i rekoma przesunac przerzutke bo pomimo poluzowania linki nie chce przeskoczyc. teraz tak mam pierwszy dzien po wymianie chodzilo wszystko tip/top, po tygodniu jezdzenia trzeba juz zsiadac z roweru i recznie poprawiac, w zasadzie to nie przeszkadza az tak bardzo, bo i tak jest lepiej z tym co bylo przed modernizacja.
Quell Napisano 5 Lutego 2017 Napisano 5 Lutego 2017 pierwszy dzien po wymianie chodzilo wszystko tip/top, po tygodniu jezdzenia trzeba juz zsiadac z roweru i recznie poprawiac Bzdury,jak kiepsko poustawiane to take są efekty. Kupę przejeździłem na alivio/delore,dało się ? Czasami na pożyczonych alttusach,acera,dało się ? Dało. I to nie na : wszedzie plasko i lubie jezdzic dosyc szybko po tych lesnych drogach, a dojazdowke asfaltem a ciut bardziej ambitnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.