Skocz do zawartości

[2500zł+/-] Rower crossowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Szukam roweru crossowego głównie do jazdy po mieście, do pracy (ścieżki rowerowe, asfalt), z czasem jakieś dłuższe podróże (asfalt, szutry). Mam 182cm wzrostu i 85kg wagi. Będzie to mój pierwszy poważniejszy rower.

Początkowo nastawiałem się na niższy pułap cenowy i skłaniałem się do kupna Unibike Viper Gts Disc 2016 (znalazłem w cenie 2400zł, więc nawet mniej niż zakładałem). Jednak zastanawiam się czy nie dopłacić 500zł i zdecydować się na Unibike Zethos 2016. Gotów jestem tyle dopłacić jeśli różnica osprzętowa jest warta tej ceny i znacznie poprawi komfort jazdy, mimo że jestem amatorem. Nasuwa się wtedy także dodatkowe pytanie, czy w cenie do 2900zł (nie chciałbym bardziej naciągać ceny) nie znajdę czegoś lepszego.

Dziękuję za wszelką pomoc.

Napisano

ja bym brał Orkana z linku powyżej, fakt, że troche ponad budżet, ale osprzęt się zgadza :) jak bede mial hajs na następnego crossa to kupie takiego ORKANA :)

Napisano

Do Orkana wsadzili te same kółka co do Mustanga 29 1 (szerokość wewnętrzna 18mm).

Ktoś się orientuje jaką najszerszą oponę możne przyjąć Orkan 5,0 M?

Napisano

Mój temat. Orkan na tych oponach to inny rower. Ja jednak idę w kierunku mtb. Więc jak ktoś jest zainteresowany kupnem mojego roweru w dobrej cenie to proszę o wiadomość.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...