Skocz do zawartości

[Korba] SHIMANO M361 dopasowanie

Libcia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! 

Zamierzam zmienić tarczę i korbę w Kellys viper 10.

Jak dotąd miałem 3 blaty z przodu, ale wole jeden.

Mam pytanie, czy korba shimano m361 będzie pasować z tarcza shimano zee fc-m640 34t.

I czy w decathlonie będzie możliwość wymiany? Czy będę musiał dokupić śruby i dopiero wtedy przyjmą.

Napisano

Bez Narrow Wide będzie Ci spadał łańcuch, więc dolicz sobie prowadnicę. Powinna pasować bo ma BCD 104.

Nie wiem jak wygląda serwis w Decathlonie, ale wątpię żeby chcieli się bawić w takie przeróbki. Jeżeli nie masz 2 lewych rąk to sobie sam to zrobisz.

No i zastanów się czy jest Ci to potrzebne czy robisz dla szpanu, bo obstawiam to drugie

Napisano

W napędzie chce zmienić piastę by przejść na kasetę 10 rzędów a wtedy przerzutkę i łańcuch ale dopiero muszę uzbierać na to 
I nie robie tego dla szpanu tylko dlatego, że teraz mam prowheel 42x34x24 i jeżdżę tylko na 34 i mi spada łańcuch a używam tylko jednego blatu dlatego przechodzę na jeden blat 
W przyszłości myślę o downhillu więc mam sporo do roboty przy rowerze

Napisano

Jak planujesz rower do Downhill'u to jeździj na tym a kasę zbieraj i kupuj powoli komponenty, szkoda pakować w ten rower.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...