Mr_KJ Napisano 3 Listopada 2016 Napisano 3 Listopada 2016 Witam,Do ostrego jednak potrzebuję hamulca na przód.Chciałem kupić klasycznego Weinmanna od starej szosy ale nie wiem czy nie jest za wysoki.Od osi mocowania hamulca do bruzdy na obręczy wskazującej zużycie mam mierząc w pionie jakieś 45 - 50 mm.Hamulec w Jaguarze (taką szosę mam w garażu) ma około 6 cm.Czy mógłby mi ktoś z Weinmannem albo innym klasykiem w szosie zmierzyć ile ma wysokości?i podać model?KJ
Ychu Napisano 3 Listopada 2016 Napisano 3 Listopada 2016 Zasięg klocków powinien być podany na aukcji. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka
Mod Team IvanMTB Napisano 4 Listopada 2016 Mod Team Napisano 4 Listopada 2016 Chciałem kupić klasycznego Weinmanna To chcesz hamulec czy pseudo-spowalniacz? Hamulce obreczowe, szczególnie starszego typu wyglądaja tylko. O ile nie ma to byś retro-odbudowa zgoda z metryczką kupiłbym jakiegos współczesnego dual pivot'a. Wyglada akceptowalny a na sucho działa całkiem zadowalajaco... Szacunek... I.
Mr_KJ Napisano 4 Listopada 2016 Autor Napisano 4 Listopada 2016 Abo mi się podobał :-)Ale już wiem że nie pasuje i dziś kupiłem a przed chwilą założyłem dual pivot, mały i ładnie dopasowany. Zdjęcia całości będą jutro.KJ
Mod Team IvanMTB Napisano 4 Listopada 2016 Mod Team Napisano 4 Listopada 2016 ... i to był bardzo dobry wybór Szacunek... I.
Roberto_41 Napisano 16 Kwietnia 2017 Napisano 16 Kwietnia 2017 Podepnę się pod temat. Posiadam starą szosę i chciałbym wymienić hamulce na nowsze, jak mam fachowo podejść do tematu (co zmierzyć, jaki rozstaw szczęk itp.) ażeby nie zwracać towaru.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.