Skocz do zawartości

[Brubec Thermo] + letnie spodenki z wkładką i nogawki?

Vespalock

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Posiadam letnie spodenki Hi-Tec Fido z wkładką. Chcę nabyć komplet bielizny termoaktywnej Brubeck Thermo (głównie dla góry, oraz ze względu na wszechstronne zastosowania) oraz nogawki lekko ocieplane Rogelli. Będę to nosił w temp. pow. 0 stopni pod luźniejszymi spodniami z ochroną przed wiatrem (spodnie ze sklepu militarnego dla fanów ASG).

Jak powinien wyglądać układ warstw?

To budżetowe rozwiązanie, bo zebrało się bardzo dużo drobnych wydatków zw. z przygotowaniem do jesieni / zimy, poza tym myślę, że Brubecka i tak warto mieć, a poza nim, musiałbym na tą chwilę dokupić jedynie nogawki.

Na temp. poniżej 5 stopni kupię jakieś Rogelli Fondo z membraną, ale to dopiero w grudniu.

Napisano

Jak jeździsz intensywnie to IMO wyjdzie z tego termos. Za ciepły zestaw, ale to oczywiście zawsze są indywidualne odczucia. Ja bym kupił tylko nogawki, bez termobielizny jeżeli dajesz wierzchnie spodnie wiatroszczelne. Wkładka spodenek powinna iść bezpośrednio na ciało.

Napisano

Ja przy 0 zakladam nogawki i letnie spodenki do tego jakiś longsleew i lekką bluzę rowerową. Teoretycznie mało ale plecy i tak mam mokre. Szczerze mówiąc to jeżdżę cały rok i tak naprawdę uważam, że nie trzeba sie do tego jakoś specjalnie się przygotowywać i wydawać fortuny. Przez długo wystarczała mi bielizna z lidla rok temu kupiłem coś od Attiq. Ale używam tylko przy naprawdę srogich mrozach. Oczywiście rekawiczki, czapka i skarpety to tu już zimą na letnich nie obskoczymy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...