Skocz do zawartości

[Suport/korba/przerzutka] xtr/m612/m511

Chrisnow

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie, mam problem z poniższą konfiguracją. Postanowiłem zmodernizować żonie author Integra z 2015 roku...

Wybór padł :

Korba deore FC-M612 40/30/22

Suport BSA xtr

Przerzutka przednia deore fd-m511

Teraz problemy jakie napotkalem :)

1. Czy jest możliwe że ta Przerzutka deorka jest niekompatybilna z ramą? ( Wygląda na to że nie jestem jej w stanie zamontować wystarczająco nisko aby prześwit między wózkiem a blatami był odpowiedni (1-3 mm) - przeszkadza pozioma rura Dolnego trójkąta

- dodatkowo na jedynce Przerzutka opiera się o rurę podsiodlową :(

2. Gdy montuje Suport zgodnie z wytycznymi dla mufy 68mm ( dwie podkładki 2,5mm po stronie napędowej, jedna podkładka 2,5mm po stronie lewej) to Przerzutce brakuje zasięgu aby wrzucić na największy blat :(

Jedyna działająca konfiguracja to 0 podkładek po prawej, dwie po lewej.

WTF :D

PS: dodam że manetki to slx sl-m660

Sent from my iPhone using Tapatalk

Napisano

Ta przerzutka obsługuje korby chyba od 44t.Dlatego takie problemy

Hmm no byłby to jakiś trop. Tlumaczyloby to by czemu musi być tak wysoko zamontowana żeby obsłuzyla duży blat, ale co z brakiem zasięgu w poziomie? Czyżby korby z blatami 44 były mniej odsunięte od mufy?

Napisano

Jasne, przy zupełnie poluzowanej śrubie ograniczajacej próbowałem ręką sprawdzić zakres i nie ma szans aby obsłuzyla największy blat...

Czy gdzieś można info o linii łańcucha dla korb i przerzutek

Napisano

Czyli aby to działało poprawnie Musze znaleźć przeezutke z linią łańcucha 50 mm. Wtedy jedna podkładka 2,5mm po prawej i dwie po lewej. Dobrze rozumiem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...