Chrisnow Napisano 8 Października 2016 Napisano 8 Października 2016 Witajcie, mam problem z poniższą konfiguracją. Postanowiłem zmodernizować żonie author Integra z 2015 roku... Wybór padł : Korba deore FC-M612 40/30/22 Suport BSA xtr Przerzutka przednia deore fd-m511 Teraz problemy jakie napotkalem 1. Czy jest możliwe że ta Przerzutka deorka jest niekompatybilna z ramą? ( Wygląda na to że nie jestem jej w stanie zamontować wystarczająco nisko aby prześwit między wózkiem a blatami był odpowiedni (1-3 mm) - przeszkadza pozioma rura Dolnego trójkąta - dodatkowo na jedynce Przerzutka opiera się o rurę podsiodlową 2. Gdy montuje Suport zgodnie z wytycznymi dla mufy 68mm ( dwie podkładki 2,5mm po stronie napędowej, jedna podkładka 2,5mm po stronie lewej) to Przerzutce brakuje zasięgu aby wrzucić na największy blat Jedyna działająca konfiguracja to 0 podkładek po prawej, dwie po lewej. WTF PS: dodam że manetki to slx sl-m660 Sent from my iPhone using Tapatalk
Tatanka Napisano 8 Października 2016 Napisano 8 Października 2016 Ta przerzutka obsługuje korby chyba od 44t.Dlatego takie problemy
Chrisnow Napisano 8 Października 2016 Autor Napisano 8 Października 2016 Ta przerzutka obsługuje korby chyba od 44t.Dlatego takie problemyHmm no byłby to jakiś trop. Tlumaczyloby to by czemu musi być tak wysoko zamontowana żeby obsłuzyla duży blat, ale co z brakiem zasięgu w poziomie? Czyżby korby z blatami 44 były mniej odsunięte od mufy? Sent from my iPhone using Tapatalk
Tatanka Napisano 8 Października 2016 Napisano 8 Października 2016 Tego raczej nie tłumaczy(braku zakresu).Może jest inna linia łańcucha dla przerzutki niż dla korby.Rozumiem że regulacja zakresu przerzutki była przeprowadzona?
Chrisnow Napisano 8 Października 2016 Autor Napisano 8 Października 2016 Jasne, przy zupełnie poluzowanej śrubie ograniczajacej próbowałem ręką sprawdzić zakres i nie ma szans aby obsłuzyla największy blat... Sent from my iPhone using Tapatalk Czy gdzieś można info o linii łańcucha dla korb i przerzutek Sent from my iPhone using Tapatalk
Tatanka Napisano 8 Października 2016 Napisano 8 Października 2016 Dla korby wynosi 50 mm http://www.ceneo.pl/25329850#tab=spec .Poza tym to korba 10rz a przerzutka 9rz ( takie zestawienie działa,ale pod warunkiem że reszta parametrów jest zgodna).Podejrzewam że przerzutka ma linię 47,5 mm. Dla fd-m511 podana jest wartość 47,5 mm http://s275.photobucket.com/user/mixchris/media/bb.jpg.html
Chrisnow Napisano 8 Października 2016 Autor Napisano 8 Października 2016 Czyli aby to działało poprawnie Musze znaleźć przeezutke z linią łańcucha 50 mm. Wtedy jedna podkładka 2,5mm po prawej i dwie po lewej. Dobrze rozumiem? Sent from my iPhone using Tapatalk
Tatanka Napisano 9 Października 2016 Napisano 9 Października 2016 Tak.Przerzutka musi być również dobrana do wielkości blatów.Ważna też jest jej pojemność.W Twoim przypadku 18t Np.taka https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/przednie-przerzutki-rowerowe/mtb-trekking/p,przerzutka-przednia-alivio-fd-m4000-top-swing-shimano,377911.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.