Orson1 Napisano 6 Października 2016 Napisano 6 Października 2016 Jestem w posiadaniu nowego roweru nie jest to żaden super pojazd. jednak posiada hamulce tarczowe tylne i przednie. Muszę przyznać że przód jest ostry tak że boje się nim hamować działa super. Natomiast tylny mimo regulacji jest taki se rower nie staje dęba a czasami nawet delikatnie jakby się ślizgała tarcza przy hamowaniu. Drodzy Państwo co możecie doradzić w kwestii regulacji tylnego hamulca czy może to jest jakieś badziewie które należało by natychmiast dla własnego bezpieczeństwa wymienić ? Hamulce (przód i tył): V-Luxe mechaniczne tarczowe
Quell Napisano 6 Października 2016 Napisano 6 Października 2016 To niestety totalna budżetówka,albo ten typ tak ma,albo okładziny mogą być zatłuszczone ,ogólnie szału bym się nie spodziewał. Czy taki badziew ? I tak i nie,do normalnej rekreacyjnej jazdy wystarczy,do ostrzejszej raczej nie
Orson1 Napisano 6 Października 2016 Autor Napisano 6 Października 2016 Dzięki za odpowiedź co byś zaproponował żeby zmienić tylny hamulec na co? Nie chcę też nie wiadomo jakich pieniędzy pakować w ten hamulec ale jednak wolał bym żeby rower zatrzymywał się w "miejscu" gdy będę tego chciał.
Quell Napisano 6 Października 2016 Napisano 6 Października 2016 Odtłuszczałeś tarcze i klocki ? Tylko czy sensownym np. http://www.euro-chemia.pl/Galeria/Pielegnacja/1.php itp. Zawsze można wsadzić tanie br m395/bl m396
Orson1 Napisano 27 Października 2016 Autor Napisano 27 Października 2016 Pomogło na chwilę wymiana konieczna na coś innego. Wysłane z mojego Apollo Lite przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.