ig0r Napisano 2 Października 2016 Napisano 2 Października 2016 Witam Proszę forumowiczów o podpowiedź. Chciałbym kupić któryś z w/w rowerów ale z powodu kłopotów z kręgosłupem najważniejszym kryterium zakupu jest dla mnie komfort jazdy. Czy jest ZNACZĄCA różnica w komforcie jazdy między Scottem Addict, Trekiem Madone a np. Canyonem Ultimate? Konkretnie chodzi mi o właściwości ramy, nie osprzęt czy opony. Proszę, nie sugerujcie mi rowerów z serii Domane, Endurance czy Solace itd. geometrię muszę mieć sportową. Możliwości wypróbowania za bardzo nie mam bo najbliższe mi większe miasto to Lwów Pozdrawiam
1415chris Napisano 3 Października 2016 Napisano 3 Października 2016 Zadnych terapeutycznych roznic. Geometria, waga ramy i moze rozne odczucia w prowadzeniu, to na o mozesz liczy. Komfort, to dopasowanie ramy i ustawienie roweru pod siebie. Z tego co piszesz, to bedzie troche trudno o bike fitting, ktory bym sugerowal.
ig0r Napisano 3 Października 2016 Autor Napisano 3 Października 2016 Tzn. wiem, że na cuda nie ma co liczyć, chodzi mi o lepsze tłumienie drgań przy jeździe po złych drogach
1415chris Napisano 3 Października 2016 Napisano 3 Października 2016 Na takie pytanie, moze ci tylko odpowiedziec (caly czas subiektywnie) ktos, kto jezdzil na w/w, na takich samych kolach, oponach, siodle i rurkach, bo tylko wtedy mozna jakiekolwiek roznice odniesc do samej ramy. Ramy, o ktore pytasz, sa w jakis sposob do siebie podobne. Dla przykladu, przesiadlem sie z klasycznej ramy na aero i w sumie wielkich roznic w komforcie na widze. Wiec to o co pytasz, moze okazac sie zupelnie pomijalna roznica. Nie mowie, ze tak jest ale jest duza szansa, ze tak jest.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.