Skocz do zawartości

[rękawiczki] Ból dłoni

Bosu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Od razu mówię, że nie wiem czy w dobrym miejscu piszę, ale nie znalazłem lepszego. Otóż miesiąc temu byłem w górach na rowerku, dużo zjeżdżało się po kamieniach, wertepach itd. i od tamtego czasu ciągla jak jadę no i w ogóle bolą mnie palce. Czasami aż tak, że nie mogę trzymać kierownicy. I właśnie się zastanawiam czy może jakieś rękawiczki kupić... to coś da? Pomóżcie bo boli strasznie.

Napisano

moze lepiej sie przejdz do lekarza? bo to dziwne troche IMO i nie bylabym taka pewna czy rekawiczki pomoga. mogles sobie przez te wertepy nadwyrezyc stawy albo cos

Napisano

Oczywiście że to pomoże.Rękawiczki to podstawa.Na tym nie oszczędzaj.Jakie to pozostawiam w Twoim guście i mozliwościach finansowych.Tylko nie kupuj tanich chińskich podróbek na Alledrogo bo wyrzucisz kase w błoto.

Ale to 50 % sukcesu.Następną sprawą jest dobre ustawienie amortyzatora o ile go masz.No i oczywiście dobre ustawienie układu "mostek-kierownica-gripy".Niestety sam musisz poeksperymentować :( .Nie ma gotowego wzoru tak samo jak nie ma dwóch identycznych ludzi.Sam od tygodnia próbuje i się wściekam

bo mi zachciało się rogów ( obym tak nie jezdził ze dwa tygodnie za kare :wink: ) i przy okazji moje ustawienia klamek i manetek poszły w cholere.

Pozdrawiam

Jarek

Napisano

tak pomyślawszy troszkę bardzo prawdopodobne, że mam źle klamki ustawione, bo na wertepach to w sumie centralnie walą mi w palce.... :/ no a rękawiczki i tak pewnie kupię. Tylko nie wiem czy lepsze z palcami czy bez...

Napisano

Rękawiczki to podstawa.Na tym nie oszczędzaj......Tylko nie kupuj tanich chińskich podróbek na Alledrogo bo wyrzucisz kase w błoto.....

nic dodac nic ujac

to czy z pelne czy obciete zalezy od ciebie , ja uzywam obcietych wg mnie sa wygodniejsze , z tym ze po wywrotach czesto mam poobijane i poscierane paluchy , jezeli sie zdecydujesz to kup jakies z zelem lub z miekka czescia wewnetrza dloni i zeby mialy dobra wentylacje , nie sugeruj sie ze sa wykonane z siatki po zewnetrznej stronie bo dlonie poca sie po wewnetrznej tak jak trzymasz kierak . polcema jakies polaczenie skory z materialem , na pewno posluza dluzej

pozdro.

Napisano

Najlepiej kup pełne ale to zalezy od stylu jazdy np. zapene do FR DH DJ i ostrego XC dobre będą Pełne rękawice. Ale do zwykłego (tzn. lekkiego) XC bierz bez palców.

Napisano

Kupiłem dziś rękawiczki Specialized Team XC Long ;) ale zaczęło padać więc nie pojechałem ich stestować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...