mich126 Napisano 17 Września 2016 Napisano 17 Września 2016 Kupiłem nowego unibike flite 2016 Rower dostałem po przeglądzie zerowym, sam założyłem przednie koło, sztycę+siodełko i pedały. Dla pewności od razu pojechałem do pobliskiego serwisu żeby wszystko posprawdzali/podokręcali. Podczas jazdy z prędkościami powyżej 26km/h mam dziwne uczucie drgań na pedałach, uczucie jest takie jakbym nogami dotykał drgającej struny, nie są to bardzo mocne drgania, ale łatwo je wyczuć. Występuje to na różnych przełożeniach, zarówno na 2 jak i 3 zębatce z przodu. Najbardziej czuć na betonie, w terenie trochę mniej. Poprzedni mój rower to Kross za 800zł i tam nie miałem takiego odczucia. Nie wiem, chyba to nie jest do końca normalne, czy może łańcuch musi się wyrobić? Zrobiłem w ostatnie 2 dni jakieś 100km, ale nic się nie zmieniło w tym temacie i tak myślę czego to może być wina, niby 2 serwisy sprawdzały dokręcenia, więc w teorii powinno być ok. Może ktoś ma jakieś doświadczenia z czymś podobnym/wie czego to wina?
Gość Napisano 17 Września 2016 Napisano 17 Września 2016 Łańcuch czysty i cały napęd? Czasami takie lekkie wibracje można odczuć gdy napęd jest brudny.
mich126 Napisano 17 Września 2016 Autor Napisano 17 Września 2016 Rower ma 3dni więc to raczej nie to, ale ok jutro przemyje i przesmaruje łańcuch i napęd, zobaczę czy coś to zmieni.
grande1970 Napisano 18 Września 2016 Napisano 18 Września 2016 miałem podobne odczucia po wymianie napędu w giancie ale przeszło po ok 1000 km, nie wiem co to było
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.