Tezman Napisano 16 Września 2016 Napisano 16 Września 2016 Witam. Odnośnie do tematu łańcuch ociera mi o 1 koronkę kasety (od góry) kiedy jest na drugiej koronce. Sprawa jest tym bardziej dziwna, gdyż łańcuch na pozostałych przełożeniach chodzi super (jest ich 9). Wiec moje pytanie jest takie ,, co może być powodem tego ocierania"??
krzyszy691 Napisano 16 Września 2016 Napisano 16 Września 2016 Spradzić poprawność ustawienia koła w zacisku względem tylnego widelca. Obserwuj rawke przy dolnym fragmencie w pobliżu suportu czy jest ustalone centralnie względem tylnego widelca od ramy. Jeśli próbowałeś skorygować to naprężeniem linki od przerzutki i nie pomogło to nic innego. Chyba że ktoś dał niepotrzebnie jakąś podkładkę korygującą pod kasete to usuń ją.
Tezman Napisano 16 Września 2016 Autor Napisano 16 Września 2016 poprawiłem kolo i trochę ustąpiło, ale zaważyłem taka rzecze, ze łańcuch trze jak by bolcami o ząbki koronki. Jeśli pochyle bardziej kolo to owszem tarcie ustępuje, ale kolo nie toczy się zgodnie z przednim.
marcin0011 Napisano 16 Września 2016 Napisano 16 Września 2016 spawdź czy hak przerzutki jest prosty/przerzutka jest prostopadła do kasety/koła
krzyszy691 Napisano 16 Września 2016 Napisano 16 Września 2016 Podaj charakterystyke napędu: tu przykład zmyślony. kaseta typu HG 9speed 11_38, łańcuch HG71, suport XT 24_34, wkład suportowy brak danych, rozstaw osi tylnego koła/widelca itp.
Tezman Napisano 17 Września 2016 Autor Napisano 17 Września 2016 dzięki wszystkim za pomoc poprawiłem kolo względem tylnego widelca, trochę przerzutki podregulowałm i jest ok. dzięki jeszcze raz .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.