Skocz do zawartości

[Łańcuch] Sram pc49 ociera o koronkę kasety

Tezman

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Odnośnie do tematu łańcuch ociera mi o 1 koronkę kasety (od góry) kiedy jest na drugiej koronce. Sprawa jest tym bardziej dziwna, gdyż łańcuch na pozostałych przełożeniach chodzi super (jest ich 9). Wiec moje pytanie jest takie ,, co może być powodem tego ocierania"??

Napisano

Spradzić poprawność ustawienia koła w zacisku względem tylnego widelca. Obserwuj rawke przy dolnym fragmencie w pobliżu suportu czy jest ustalone centralnie względem tylnego widelca od ramy.

Jeśli próbowałeś skorygować to naprężeniem linki od przerzutki i nie pomogło to nic innego. Chyba że ktoś dał niepotrzebnie jakąś podkładkę korygującą pod kasete to usuń ją.

Napisano

poprawiłem kolo i trochę  ustąpiło, ale zaważyłem taka rzecze, ze łańcuch trze jak by bolcami o ząbki koronki. Jeśli pochyle bardziej kolo to owszem tarcie ustępuje, ale kolo nie toczy się zgodnie z przednim.

Napisano

Podaj charakterystyke napędu: tu przykład zmyślony.

kaseta typu HG 9speed 11_38, łańcuch HG71, suport XT 24_34, wkład suportowy brak danych, rozstaw osi tylnego koła/widelca itp.

Napisano

dzięki wszystkim za pomoc :) poprawiłem kolo względem tylnego widelca, trochę przerzutki podregulowałm i jest ok. dzięki jeszcze raz .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...