bajkimajk Napisano 14 Września 2016 Napisano 14 Września 2016 Witam was, przeszukałem forum, trochę informacji zebrałem. Jednakże jedynie jaki zakup wchodzi w grę to w sklepie stacjonarnym u mnie w mieście. Odnośnie moich doświadczeń z MTB, sporo jeździłem po lasach, górki, lekkie zjazdy, leśne dukty itp. ale na zwykłym "góralu". Po przerwie chcę wrócić do jazdy. Mam kilku faworytów, których biorę pod uwagę. Z uwagi na mój wzrost myślę nad 27,5, ale 29 jeżeli miałoby to sens również rozważam. Mam 175 wzrostu i 62 kg wagi, dosyć lekki ze mnie bajker. Moi faworyci to: 1) Btwin Rockrider 580, z uwagi na przecenę, powietrzny amor, gwarancję 2) (29er) Romet Rambler 29er 4.0 3) Ghost Kato 3 (2016) 4) Cube Attention 5) 29er Trek Marlin 7 Prosiłbym o opinię, wszelkie inne propozycje mile widziane, sprawdzę sobie czy są dostępne u mnie.
gtb Napisano 16 Września 2016 Napisano 16 Września 2016 W tym przedziale cenowym RR 580 wypada najkorzystniej , poza powietrznym amorem i dobrą gwarancją dostajesz ramę z przyzwoitą geometrią i taperowana główką , koła z piastami na łożyskach maszynowych. Raczej nie znajdziejsz nic lepszego i tańszego (raczej drożej i gorzej).
bajkimajk Napisano 3 Października 2016 Autor Napisano 3 Października 2016 Zdecydowałem się, wybór padł na RR 580. Jedyny dylemat to rozmiar, mam 175, graniczny wzrost dla M i L. Przejechałem się na podobnej ramie w obu rozmiarach, jakiejś różnicy nie czułem. Osobiście wybrał bym M tak z zasady pod moje gabaryty. Jak sądzicie lepiej jest być w górnej granicy dla M-ki czy wsiąść na L-ke, może mieć to jakiś wpływ?
Endrju911 Napisano 3 Października 2016 Napisano 3 Października 2016 Lepiej żeby rama była ciut za mała niż za duża. Do jazdy sportowej a nie rekreacyjnej zwykle na takiej granicy wybiera się ramę mniejszą.
mailo Napisano 4 Października 2016 Napisano 4 Października 2016 Zdecydowałem się, wybór padł na RR 580. Jedyny dylemat to rozmiar, mam 175, graniczny wzrost dla M i L. Przejechałem się na podobnej ramie w obu rozmiarach, jakiejś różnicy nie czułem. Osobiście wybrał bym M tak z zasady pod moje gabaryty. Jak sądzicie lepiej jest być w górnej granicy dla M-ki czy wsiąść na L-ke, może mieć to jakiś wpływ? Jaka długość nogi?
gtb Napisano 4 Października 2016 Napisano 4 Października 2016 Zdecydowanie M (17") , L będzie za duża.
mailo Napisano 5 Października 2016 Napisano 5 Października 2016 80cm Jeśli RR580 jest dostępny to bierz zdecydowanie M. Przy dłuższej nodze w M sztyca do wymiany na 400. Ja mam ok. 1-2 cm do max. (przy nodze 82)
bajkimajk Napisano 6 Października 2016 Autor Napisano 6 Października 2016 Tak zrobię, dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.