p4trykx Napisano 3 Września 2016 Napisano 3 Września 2016 Dopiero na koniec lata zebrałem się do zakupu roweru. Planuję używać roweru do wycieczek do 100 km dziennie i ewentualnie może jakiś dłuższy wypad raz na rok z sakwami, dlatego warunek to punkty mocowania do bagażnika i błotników. Chciałbym też aby rower radził sobie dobrze na piasku, który czasami spotyka się na polnych drogach ale tego chyba nie da się pogodzić z crossem. Po poszukiwaniach i przymiarkach w sklepach wydaje mi się, że zawęziłem wybór do 3 modeli, które są jeszcze dostępne w tym roku w sklepach z mojej okolicy. Giant Roam Disc 0 lub XR1 0 jest w rozmiarze M a XR1 w L https://www.giant-bicycles.com/pl/roam-xr-1-2015 Specialized Crosstrail Comp Disc https://www.specialized.com/pl/pl/bikes/fitness/crosstrail/crosstrail-comp-disc/106349 Spec i XR1 mają podobną cenę ok 3800 natomiast Disc 0 kosztuje ~ 3000. Pierwsza różnica pomiędzy Giantem a Specem to ilość przełożeń z przodu. Spec ma tylko 2 zębatki (32-44) i nie wiem jak to się będzie sprawdzać. W moim obecnym rowerze mam 3 blaty z przodu i 7 z tyłu i czasami przy podjazdach używam najniższego biegu. Jak to wygląda przy tych kasetach 10 rzędowych czy będę miał min. przełożenie takie samo jak teraz tylko z większą rodzielczością? Mój obecny rower ma 26". Czasami mi brakuje najwyższych biegów przy dużych prędkościach. Czy przy 2 blatach z przodu mam większe możliwości przekoszenia łańcucha? Np. jechać z przodu na 44 z a tyłu ma 36? Czy jeśli stwierdzę, że jednak brakuje mi przełożeń to mogę sobie zmienić korbę na inna? Druga sprawa to rozmiar ramy. Według tabeli Speca powinienem mieć L. Natomiast Giant powinien być M. Jednak na L Roama jest mi wygodniej ale boję się trochę o wysokość górnej rury. Jeśli stanę to mam jeszcze kilka cm na poniesienie koła ale nie wiem czy to nie za mało. Odległość od krocza to 83 cm wzrost 178 cm. Jest jeszcze Kross Evado 7 2016 (ten model ma jeszcze mocowania do bagażnika) ale jakoś nie jestem przekonany do tej firmy.
Pywned Napisano 3 Września 2016 Napisano 3 Września 2016 Ahoi, wczoraj sam się przymierzałem do speca i sprzedawca doradzał mi L przy 175. Minusem przy L było to, że miałem może z centymetr miejsca nad kroczem. Jeździłem za to Trekiem ds 8.6 w rozmiarze 17,5 i wydawał mnie się za mały z 19 cali jeździłem modelem niższym i wydawał sie akurat. Niestety nie miałem okazji się przymierzyć do Roama nad którym też się zastanawiam. Ogólnie trek sprawia wrażenie najlepiej wykonanego oraz ma jako jedyny blokadę amora z kiery co mi się wydaję fajnym bajerem. Co do dwóch blatów z przodu powinno w zupełności wystarczyć jak masz 10 z tyłu. Dodam jeszcze, że pozytywne wrażenie zrobił na mnie Giant ToughtRoad, fajnie wygląda na żywo jest zadziwiająco lekki. Za 4,3k można mieć najwyższą wersje na sramie.
p4trykx Napisano 3 Września 2016 Autor Napisano 3 Września 2016 Treka też rozważałem ale nie mogłem się nigdzie do niego przymierzyć. Poza tym nie mają za bardzo promocji na koniec roku więc cena wychodzi wysoka. DS 8.4 jest po 3000. W jedynym sklepie z Trekiem był DS chyba 21" ale nawet nie przymierzałem bo od razu mi odradzili. Jak było z wysokością górnej rury w tym 19" ? Może jeszcze poszukam sklepu. Giant XR1 i Spec też mają blokadę w manetce. Tylko Disc 0 nie ma. EDIT Chyba będę musiał jeszcze raz przejechać tym Specem, jeśli te 2 blaty z przodu wystarczają to powinno być to wygodniejsze. Za pierwszym razem nie zauważyłem tego.
Pywned Napisano 3 Września 2016 Napisano 3 Września 2016 W 19 calowym treku było więcej miejsca niż w specu L. 20 cela ds bedzie na 100% za duży. DS 8.6 4k w krk ale mają tylko 17,5... . Stał juz tegoroczny model DS4, który jest na dwóch blatach, ale jako że jest modelem na sezon 2017 kosztuje 5k co wg mnie nie warte jest dopłaty no i ma brzydsze malowanie ale to juz kwestia gustu ;]
p4trykx Napisano 18 Września 2016 Autor Napisano 18 Września 2016 Zakupiłem w końcu Specialized Crosstrail Comp Disc rozmiar L. Sądzę, że dla osoby o wzroście 178 z nogą 82 cm wysokość rury jest tu dość bezpieczna. Wydawał się trochę trochę mniejszy od Gianta Roama XR1 L którego już nigdzie nie mogłem dostać w mniejszej ramie. Poza tym zdecydował też napęd 2x10. Zrobiłem na razie tylko 100 km ale już mi się taki układ podoba.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.