Skocz do zawartości

[500-700zł ] Rower do jazdy na odległości do 100km

TOPOR

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam 196 cm wzrostu ponad 100kg i potrzebuję wygodnego, w miare szybkiego roweru do jazdy. Czasami jest to swobodna jazda po wioskach czasami muszę jechać do pracy, szkoły.  Może być jakiś używany ;) z góry dziękuje   

Obecnie mam starego san bernardinio jakoś tak ale za bardzo się sypie już zrobiłem na nim pare tyś km,

Napisano

W tym zakresie cenowym to moim zdaniem tylko w używkach trzeba szukać. Jednak cudów też bym się nie spodziewał  :whistling:

Z nowych to chyba tylko Decathlon z RR300, lub jakieś "makrokesze" .

Napisano

Wszystko jest do ruszenia :) ale nie chcę na pewno amortyzatorów jak dla mnie to jest zbędne :)   A no i gdybym się bardziej znał zrobiłbym swój, ale nie potrafię nie których rzeczy . Na tym san ber cos tam robiłem nie dawno po 70km i plecy ni nogi nie bolały./ A te nowe nie które to ....

Napisano

Cześć mogę coś podpowiedzieć jak ja bym wybierał w tym przedziale cenowym no ale nie jestem żadnym fachowcem :)

Na pewno nie w markecie bo tam po prostu chcą wszystko upchnąć i sprzedać a tak naprawdę dadzą jakąś część co do końca nie wiadomo jaka ona jest,poszukaj w swoim okręgu dobrego sklepu rowerowego i tam ci od razu coś wybiorą może na wet na koniec sezonu będziesz miał rabat a i co ważne w takich sklepach dadzą ci rabat 10-15 % więc sobie wybierz jakiś nawet droższy i spytaj za ile ostateczna cena ! radzę jakiś firmowy bo będziesz miał pewność że będzie się nadawał do przyjemnej jazdy,ja wybrałem ctm i czytałem o firmie że tańsza słowacka firma i się nie zawiodłem no ale ja szukałem w przedziale 4000 zł

Znalazłem ctm crossowy za 1300 zł -->Twister 28" czarny/zielony mat no ale po rabacie maksymalnym jak by ci się udało to i tak jest 1100 zł

myślę że może któraś z tych marek by coś dała tańszego do sklepów :kross,kellys,giant,merida,unibike,ghost

Jedynie cię ratuje przelecenie się po sklepach i wybranie najlepszej opcji i tyle :) pozdrawiam

Napisano

Co się sypie w starym?Może naprawa nie będzie taka droga.przy kupnie używki też trzeba się liczyć z jakimiś dodatkowymi kosztamiJak rower pasuje,to może warto się zastanowić.Jaki to model?

Napisano

Warto się zastanowić czego Ci potrzeba. Przy tym budżecie ludzie często decydują się na stalowe kolarki, proste, ale skuteczne.

Potwierdzam - za niecałe 1000 zł kupiłem bardzo fajną kolarkę Peugeota, w świetnym stanie. Jeżdżę nią po mieście, do tego dłuższe trasy, udało mi się nawet pojeździć w okolicach Zakopanego. Frajda z jady niesamowita, chociaż do jazdy po mieście zastanowiłbym się nad oponami o szerokości 28 mm. Obecnie mam Vittorie 22 mm i jest jak w sportowym samochodzie - twardo :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...