Skocz do zawartości

[suport] Strzelający suport press fit

TTomix

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć kupiłem w tym roku Treka Emondę ALR 4. Przejechane ma niecałe 2000 km i jakiś czas temu zaczął mi strzelać suport (dźwięk ewidentnie wydobywa się z okolic suportu). Więc chciałbym się zapytać co mogę z tym zrobić? Czy konieczna jest wymiana czy wystarczy go jakoś nasmarować czy coś :)

Napisano

Press fity często strzelają , można próbować to czyścić i może to pomoże. Warto też wyczyścić takie elementy jak sztyca itp. bo tam również piasek może strzelać.

Napisano

Jesteś pewien, że to suport? ;) Ja dwa dni temu też myślałem, że strzela mi pressfit lub pedały bo dźwięk pochodził z tamtych okolic, a okazało się, że to sztyca :P Wyczyściłem zacisk, śrubę i jarzemko i po problemie. 

Zobacz jak kręcą się łożyska po zdjęciu korby.

Napisano

Przy sprincie też strzela. Jeśli kręcę powoli tak ok 100W to jest ok ale jak jadę przeważnie z mocą ok 170-190W i ciągle strzela to po 2-3h można szału dostać.

Napisano

Przy sprincie też strzela. Jeśli kręcę powoli tak ok 100W to jest ok ale jak jadę przeważnie z mocą ok 170-190W i ciągle strzela to po 2-3h można szału dostać.

No to czeka Cie czyszczenie z nadzieją , że to pomoże albo słuchawki w uszy :P 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...