TTomix Napisano 31 Sierpnia 2016 Napisano 31 Sierpnia 2016 Cześć kupiłem w tym roku Treka Emondę ALR 4. Przejechane ma niecałe 2000 km i jakiś czas temu zaczął mi strzelać suport (dźwięk ewidentnie wydobywa się z okolic suportu). Więc chciałbym się zapytać co mogę z tym zrobić? Czy konieczna jest wymiana czy wystarczy go jakoś nasmarować czy coś
Ychu Napisano 31 Sierpnia 2016 Napisano 31 Sierpnia 2016 Press fity często strzelają , można próbować to czyścić i może to pomoże. Warto też wyczyścić takie elementy jak sztyca itp. bo tam również piasek może strzelać.
pawel2208 Napisano 31 Sierpnia 2016 Napisano 31 Sierpnia 2016 Jesteś pewien, że to suport? Ja dwa dni temu też myślałem, że strzela mi pressfit lub pedały bo dźwięk pochodził z tamtych okolic, a okazało się, że to sztyca Wyczyściłem zacisk, śrubę i jarzemko i po problemie. Zobacz jak kręcą się łożyska po zdjęciu korby.
TTomix Napisano 31 Sierpnia 2016 Autor Napisano 31 Sierpnia 2016 Przy sprincie też strzela. Jeśli kręcę powoli tak ok 100W to jest ok ale jak jadę przeważnie z mocą ok 170-190W i ciągle strzela to po 2-3h można szału dostać.
Ychu Napisano 31 Sierpnia 2016 Napisano 31 Sierpnia 2016 Przy sprincie też strzela. Jeśli kręcę powoli tak ok 100W to jest ok ale jak jadę przeważnie z mocą ok 170-190W i ciągle strzela to po 2-3h można szału dostać. No to czeka Cie czyszczenie z nadzieją , że to pomoże albo słuchawki w uszy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.