MlodyRowerzysta Napisano 17 Sierpnia 2016 Napisano 17 Sierpnia 2016 Witam,mam taki problem kilka dni temu wymieniłem łańcuch i przeskakuje mi na tylnej kasecie gdy podjeżdżam pod górkę i wjeżdżam w dziury. Stary łańcuch był fabryczny z rowerem nowym wiec miał przejechane około 1200 km. Ząbki kasety i przednich tarcz są w bardzo dobrym stanie. Łańcuch to 8 rzędowy który pasuje do mojej 8 rzędowej kasety. Kupiłem taki sam model co był fabryczny. Jaka może być przyczyna przeskakiwania łańcucha na biegach 6,7 ?
diarem Napisano 17 Sierpnia 2016 Napisano 17 Sierpnia 2016 najpewniej biegi 6,7 były najczęściej używane i ząbki zostały zajechane. Można pojeździć i poczekać aż nowy łańcuch się rozciągnie i nie będzie przeskakiwać albo można podpiłować zęby kasety http://rowery.zbooy.pl/szlif.html
MlodyRowerzysta Napisano 17 Sierpnia 2016 Autor Napisano 17 Sierpnia 2016 Tak biegi 6 i 7 były najczęściej używane. A regulacja przerzutki tylnej by pomogła ? najpewniej biegi 6,7 były najczęściej używane i ząbki zostały zajechane. Można pojeździć i poczekać aż nowy łańcuch się rozciągnie i nie będzie przeskakiwać albo można podpiłować zęby kasety http://rowery.zbooy.pl/szlif.html . A regulacja przerzutki tylnej by pomogła ?
diarem Napisano 17 Sierpnia 2016 Napisano 17 Sierpnia 2016 Regulacja przerzutki nic tu nie pomoże Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
MlodyRowerzysta Napisano 18 Sierpnia 2016 Autor Napisano 18 Sierpnia 2016 Dzięki za rozwiązanie problemu,temat do zamknięcia.
Mieteczek Napisano 18 Sierpnia 2016 Napisano 18 Sierpnia 2016 Regulacja przerzutki nic tu nie pomoże Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Bzdura totalna.Jeżeli przerzutka jest zbytnio oddalona od kasety to łańcuch będzie przeskakiwał.
diarem Napisano 18 Sierpnia 2016 Napisano 18 Sierpnia 2016 Kłania się czytanie ze zrozumieniem , kolega wymienił łańcuch a nie regulował przerzutkę wiec pewnie łańcuch dobrze okala zabki od dołu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.