ALLMountain Napisano 16 Sierpnia 2016 Napisano 16 Sierpnia 2016 Cześć, Jako że na ten moment poruszam się po asfalcie-szutrze, porzuciłem swojego MTB. Jestem w trakcie poszukiwania pierwszego roweru przełajowego (z szosą także nie miałem wcześniej do czynienia), nie robiłem żadnych przymiarek, a z tego co mi wiadomo, rozmiarówka jest nieco inna w porównaniu do górskiego. Szukam czegoś do kwoty 3000-3500-, najlepiej używanego na osprzęcie Shimano 105, z wagą w okolicach 9,5kg. Znalazłem pięknego Rose Allegro Na moje pierwsze pytanie, sprzedawca odpowiedział, że rower waży 13kg. Nie chciało mi się wierzyć, więc na drugi dzień sprawdził i wyszło 9,8.. W ogłoszeniu rozmiar ramy to 52cm. I teraz wg. internetowych kalkulatorów, rozmiar ramy jest w porządku, zaś na różnych forach przy wzroście 180+ mowa o rozmiarze 56cm jak nie większym. Drugi rower to Haibike Noon OLX Brzydki nie jest, rozmiar ramy 56cm. Co dostanę dobrego, używanego w tej cenie? Macie swoje propozycje? Mój wzrost to ok. 185cm, długość nogi od ziemi do krocza ok. 85cm. Na Ebay jest sporo świetnego sprzętu za dobre pieniądze. ebayuk ebayuk2 ebayuk3 ebayDE
ALLMountain Napisano 21 Sierpnia 2016 Autor Napisano 21 Sierpnia 2016 Zdecydowałem się na zakup Scott CX na osprzęcie: Widelec: Scott Carbon Mostek: FSA OS 150 Kierownica: 3T Ergoova Pro Sztyca: Deda Black Stick Siodełko: Selle San Marco Era Pro Przerzutka przód: Shimano Tiagra Przerzutka tył: Shimano 105 5700 Klamkomanetki: Shimano Tiagra 2x9 Korba: FSA GOSSAMER 2-rzędowa 46x36 Hamulce: TRP Eurox Kaseta: Shimano 6500 9 rzędowa Koła: WTB CHRIS CROSS i19 TCS Opony: Tył Panaracer CinderX 700x35c Przód Vitoria Cross XG Pro 700x34c Dziękuje za pomoc ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.