nexus1993 Napisano 16 Sierpnia 2016 Napisano 16 Sierpnia 2016 Witam wszystkich serdecznie Jakiś czas temu kupiłem rower taki na krótkie wycieczki. Podczas dłuższej jazdy wystąpiło dziwne stukanie podczas kręcenia pedałami. Gdy rozpocznę jazdę na początku nic takiego nie ma. Występuje on tylko podczas większego nacisku np podczas podjazdu lub jakiegoś przyśpieszenia. Jeżeli jadę spokojnie beż żadnego większego nacisku objawy ustępują lub są prawie bezgłośne. Raczej nie ma różnicy na jakim biegu jadę. Czy da się to jakoś zniwelować bez wizyty w serwisie ?? Dzięki za pomoc Bo jestem zielony w tych sprawach
Ychu Napisano 16 Sierpnia 2016 Napisano 16 Sierpnia 2016 Może jakiś film? Bo tak to sobie możemy wróżyć. Mogą to być pedały , suport , bębenek/wolnobieg , syf w napędzie etc.
nexus1993 Napisano 16 Sierpnia 2016 Autor Napisano 16 Sierpnia 2016 ok postaram się dziś coś nagrać i dołączyć filmik .
nexus1993 Napisano 17 Sierpnia 2016 Autor Napisano 17 Sierpnia 2016 przesyłam filmik jak to słychać jakość nie powala ale coś tam słychać... wie ktoś w czym jest problem? https://www.youtube.com/watch?v=OtS3lo6hbr8&feature=youtu.be
Ychu Napisano 17 Sierpnia 2016 Napisano 17 Sierpnia 2016 Masz możliwość wkręcenia innych pedałów na test? Jeśli nie to od razu możesz zacząć od zdjęcia korby i sprawdzenia jak obraca się suport. U mnie stuka tylko na trójce z przodu , po zdjęciu korby było czuć chropowatą prace suportu.
nexus1993 Napisano 17 Sierpnia 2016 Autor Napisano 17 Sierpnia 2016 Ciężko będzie z innymi pedałami u mnie stuka na każdym...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.