Skocz do zawartości

[400] Rower Viessman?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Znalazłem dość ciekawą ofertę roweru na dosyć dobrym osprzęcie.
Zastanawia mnie jednak fakt, że rama jest firmy Viessman - spotkał się ktoś z taką? Ta firma zajmuje się chyba systemami grzewczymi. Kierownica też niemożliwa do wygooglowania VRC PRO.
Brać ten rower czy to jakiś szajs?
http://olx.pl/oferta/okazia-rower-aluminiowy-kola-26-z-hamulcami-tarczowymi-CID767-IDh3x2p.html#9e1c4c1d09

Napisano

Całkiem nieźle wygląda  jak na wiek około 10lat,.ja bym zaryzykował jesli taki rower CI potrzebny ..ale z tymi rowerami za 400pln moze być różnie, ostatnio kupiłem rower z przeznaczeniem na zimówke (jak co roku) dokładnie za 399, na zdjeciach wyglądał naprawdę nieźle, później się okazało, że opony po napompowaniu się rozlazły (pierwszy raz cos takiego widziałem), hamulce Aloha w zasadzie nie działają, obie przerzuty maja spore luzy, ale o dziwo jeszcze działają bardzo dobrze, pedały - ze zdjęcia widać było że to szajs, przy kręceniu korbami się wykręcały, a były naprawdę nowe, jeszcze nie widziałem pedałów które tak ciężko się obracały ...opony, pedały i tak były do zmiany z góry, ale hamulce  Aloha częściowo plastikowe klamki, zapieczone regulacie napreżenia przy vbrejkach,  to ... no .. musiałem wydać 77pln na świeże używki shimkowe z klameczkami deore;-)  jeszcze linki/pancerze,... no i już mamy 500 ;-)  więc podsumowując gdybym traktował opis sprzedawcy poważnie (rower miał być gotowy do jazdy), to powinienem mu wrzucić ten rower przez okno do domu. Ale ze rama jest w b.dobrym stanie, koła proste, obręcze praktycznie niewytarte to afery nie robię. spodziewałem się że coś trzeba bedzie zrobić, no może nie ąz tyle ale jest pottencjał ;-)

Napisano
Rama jakaś masówka,naklejki zażyczyła sobie firma dla reklamy.Jak masz możliwość obejrzenia to zrób to.Cena ok

Niestety nie mam takiej możliwości.

Zastanawiam się, czy Niagara nie będzie lepszym wyborem (ma uszkodzoną tylko szybkę w lewej manetce)

http://olx.pl/oferta/niagara-deore-xt-CID767-IDfuTAJ.html

Całkiem nieźle wygląda jak na wiek około 10lat,.ja bym zaryzykował jesli taki rower CI potrzebny

Potrzebny mi po prostu rower do codziennej jazdy z kolegami po mieście / do lasku / do szkoły. A że się już trochę naczytałem o osprzęcie, to wolę kupić używany niż chiński szajs w media expert :)

Sprzedawca zapewnia, że jeżeli coś wystawia na olx, to podaje jego faktyczny stan. Napisał, że wszystko działa płynnie i stan super.

Napisano

A  byly wolnobiegi 9s ? ;-)

Co do uczciwosci sprzedawców, przekonasz sie jak kupisz i cos bedzie nie tak, temu mojemu uczciwemu wylistowalem wszystkie usterki w kilku SMSach i MMSach w miare jak odkrywalem, nie odpisal wcale;-)

Napisano

Przy tej klasie osprzętu to jest możliwe.Bierz,bo jak nie to ja biorę :laugh: .W lublinie nie kupi w tej cenie.

Jak tak mówisz, to biorę :D Czekam tylko, aż odpisze, bo ciągle w pracy jest.
Takie coś jeszcze dzisiaj znalazłem na zwykłym deore, ale nie zdążyłem się dowiedzieć rozmiaru ramy.
http://olx.pl/oferta/rower-meski-bocas-sport-x-cross-deore-CID767-IDg1EtZ.html#9e1c4c1d09
Napisano

W opisie jest wyraznie 3x9, manetki w miare LX chyba m570

Napisano

Tu masz jeszcze dość sensownego Lee Cougan'a Lee Cougan 26" - USA Lublin • OLX.pl (przerzutki i manetki Deore LX , korba STX ) trzeba by było jeszcze dopytać o rozmiar i czy na pewno na kasecie (ze zdjęć wygląda , że tak)

Natknąłem się już na ten rower. Fajny, tylko hamulce cantilever :/
Napisano
Za moich czasów to i na canti stawało się na przednim kole - dobre canti z dobrymi klockami biją na głowę marketowe V-brake.

Poza tym wymiana na v-ki to nie majątek,tym bardziej że klamki już są.Tylko ten mostek :icon_confused: No i na miejscu.Cena była do wczoraj

Dowiedziałem się właśnie, że rama 45cm, więc odpada :)

Nie powiedziałbym, że na miejscu, bo do Lublina mam prawie 100km

Propo roweru Bocas:

"na rowerze jest naklejka z rozmiarem M 51cm, ale od środka suportu do początku sztycy 54cm, korba shimano taka jest naklejka"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...