RowerowyDziad Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 Witam, jestem rowerowym laikiem, jedyne co wiem o rowerach to to, że mają mieć dwa koła i kierownicę. Szukam roweru do jazdy po mieście, po ścieżkach rowerowych, od czasu do czasu po polnej drodze, generalnie nic specjalnego. Chciałbym wydać plus/minus 1500 pln. Byłem w kilku miejscach popytać i generalnie sprzedawcy polecali mi takie rowery: 1. http://pl.author.eu/crossowe/rowery/author-compact-2016-ua42865402 2. http://www.unibike.pl/flashgts.html 3. http://allegro.pl/2016-king-of-the-road-lazaro-integral-v3-alivio-i6391801715.html (chyba o ten chodziło). Generalnie nie mam pojęcia czy te rowery warto kupić, jeżeli tak to który z nich kupić i dlaczego? Czy może mam zbyt mały budżet by kupować nowy rower i szukać czegoś używanego? Albo Wy polecacie coś sprawdzonego w podobnych cenach?A może ktoś z Was jest z Lublina bądź okolic i pomoże mi w znalezieniu rozsądnego roweru w przyzwoitej cenie. Z góry dziękuję za pomoc.
Marcin9 Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 1. Szrot-Wolnobieg i najgorszy możliwy osprzęt. 2. Kiepski osprzęt 3. Ciężko o coś lepszego w tym budżecie Wzrost? Długość nogi?
HarveyDent Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 Nowy rower w tym budżecie to będzie niska półka. Jak już to król Allegro czyli Lazaro. W okolicach 2 tyś kupił byś już ze 2 klasy lepsza używkę, ale to znowu trzeba się znać żeby nie władować się w szrota. Więc....
RowerowyDziad Napisano 6 Sierpnia 2016 Autor Napisano 6 Sierpnia 2016 1. Szrot-Wolnobieg i najgorszy możliwy osprzęt. 2. Kiepski osprzęt 3. Ciężko o coś lepszego w tym budżecie Wzrost? Długość nogi? 177 cm. Co jest punktem odniesienia w mierzeniu nogi "do roweru"? W sensie mierzymy od stopy do biodra, krętarza większego kości udowej? A ramę jaką wybrać 17", 19" czy 21"? A za ile mógłbym kupić dobry rower crossowy? O jakich kwotach mówimy, bo nie wiem czy mój budżet da się tak mocno rozciągnąć? Nowy rower w tym budżecie to będzie niska półka. Jak już to król Allegro czyli Lazaro. W okolicach 2 tyś kupił byś już ze 2 klasy lepsza używkę, ale to znowu trzeba się znać żeby nie władować się w szrota. Więc.... Więc dać sobie spokój z kupnem takich rowerów, czy szukać używanego? Mówiąc niska półka masz na myśli, że wszystko się rozleci po przejechaniu półtysiąca km?
Tatanka Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 Lazaro na tym osprzęcie nie ma prawa się rozlecieć tak szybko.Trzeba oczywiście smarować i czyścic wrażliwe elementy.Rama max.19.Mierzymy od podłogi do 'klejnotów' Trzeba zostawić kilka cm luzu nad rurą poziomą.Co to jest ''krętarz większy kości udowej'' :-)
Marcin9 Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 Co jest punktem odniesienia w mierzeniu nogi "do roweru"? W sensie mierzymy od stopy do biodra, krętarza większego kości udowej? Od podłogi do krocza A za ile mógłbym kupić dobry rower crossowy? O jakich kwotach mówimy, bo nie wiem czy mój budżet da się tak mocno rozciągnąć? 1500zł spokojnie wystarczy...Osprzęt Alivio spokojnie wytrzyma wiele tysięcy km jeśli będziesz o niego dbał. A ramę jaką wybrać 17", 19" czy 21"? 19" Co to jest ''krętarz większy kości udowej'' :-)
RowerowyDziad Napisano 6 Sierpnia 2016 Autor Napisano 6 Sierpnia 2016 Lazaro na tym osprzęcie nie ma prawa się rozlecieć tak szybko.Trzeba oczywiście smarować i czyścic wrażliwe elementy.Rama max.19.Mierzymy od podłogi do 'klejnotów' Trzeba zostawić kilka cm luzu nad rurą poziomą.Co to jest ''krętarz większy kości udowej'' :-) Krętarz większy to taki punkt na kości udowej, łatwo go wyczuć. Napisałem tak na szybko - zboczenie zawodowe Pójdę do sklepów rowerowych sprawdzić jak mi się jeździ na rowerach z ramą 19" a później ewentualnie zamówię na allegro ten Lazaro.
HarveyDent Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 Mówiąc niska półka masz na myśli, że wszystko się rozleci po przejechaniu półtysiąca km? Aż tak to nie. Jak będziesz dbał, najcięższy "teren" w jaki wjedziesz to bita ścieżka w parku/lesie czyli typowa rekreacja to pojeździsz. Jak masz odrobinę sportowego zacięcia to może być słabo.
Tatanka Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 Można się zastanowić nad Kands Maestro.W tej cenie na osprzęcie Alivio.Amortyzator z blokadą jak Lazaro,ale również z regulacją.No i niektórym rama może bardziej się podobać.
RowerowyDziad Napisano 6 Sierpnia 2016 Autor Napisano 6 Sierpnia 2016 Lazaro na tym osprzęcie nie ma prawa się rozlecieć tak szybko.Trzeba oczywiście smarować i czyścic wrażliwe elementy.Rama max.19.Mierzymy od podłogi do 'klejnotów' Trzeba zostawić kilka cm luzu nad rurą poziomą.Co to jest ''krętarz większy kości udowej'' :-) A czy te rowery są dostępne jedynie w sklepach internetowych czy w stacjonarnych w każdym mieście też je znajdę?
Tatanka Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 Sklep Wigrus na Energetyków ma sporo rowerów w ofercie.Warto podjechać.Na alledrogo jest Kands Maestro za 1499 w Łęcznej
HarveyDent Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 http://kands.pl/dystrybutorzy/ lazaro allegro
Marcin9 Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 A czy te rowery są dostępne jedynie w sklepach internetowych czy w stacjonarnych w każdym mieście też je znajdę? W niektórych sklepach są ale nie we wszystkich. Lazaro nie ma swoje strony z spisem dystrybutorów więc możesz poszukać na allegro czy nie ma przypadkiem jakiegoś sklepu w twojej okolicy Tutaj masz dystrybutorów Kands(szukaj Meastro-odpowiednik tego lazaro) http://kands.pl/dystrybutorzy/
RowerowyDziad Napisano 6 Sierpnia 2016 Autor Napisano 6 Sierpnia 2016 Czyli zdecydowany jestem na zakup Lazzaro. Dziękuje serdecznie za pomoc!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.