Debonair Napisano 5 Sierpnia 2016 Napisano 5 Sierpnia 2016 Hej, hej. Ostatnio pisałem dokładnie ten sam temat o rowerze crossowym w cenie 2500-4000. Miałem już brać Kellys Phanatic 90 2016, lecz okazało się, że może to zaburzyć w pewnych okolicznościach moją stabilność finansową więc zdecydowałem się na ograniczenie budżetu do 1500, ew. 1800 jakby było coś bardzo wartego uwagi. Przeklejam ostatnią wiadomość i jeszcze raz wielkie dzięki za wszelką udzieloną pomoc "Hej, hej. Poszukuję dla siebie roweru crossowego. Będzie on służył do długich wypraw z sakwami (po ~2000 km) oraz do jednodniowych wycieczek. Myślę, że około 85% czasu będę jeździć po asfalcie, a 15% w terenie. Zależy mi na tym żeby był dość mocno zrównoważony pod względem osiągów tzn. Dobrze trzymał prędkość na prostej i jednocześnie był lekki żeby nie trzeba było tachać pod górę zbędnego balastu. Mierzę 190 cm i moja waga to 82 kg. Co do ceny to sprawa wygląda tak. Chciałbym znaleźć rower o bardzo dobrym stosunku ceny do jakości. Od pewnego momentu zwiększanie ceny powoduje coraz mniejsze zmniejszanie osiągów i nie chciałbym zbytnio przekraczać tej granicy, ponieważ te 4000 to i tak zaboli moją kieszeń. Ponadto dobrze jakby był to model z zeszłego roku żebym mógł kupić go na promocji, aczkolwiek jak jest coś taniego i dobrego z obecnego to z chęcią go zobaczę Dzięki za wszelką udzieloną pomoc."
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.