Scoobek Napisano 29 Lipca 2016 Napisano 29 Lipca 2016 Cześć. Uszkodzeniu uległa uszczelka w klamkomanetce Alivio ST-M4050. O-ring pękł i wyrzuciło go na zewnątrz, przy czym uleciało kilka kropli płynu. Nie mogę znaleźć takiej uszczelki, same gotowe zestawy po ~150 złotych. Czy możecie polecić sklep, w którym te oringi kupię? Dodatkowo, czym powinienem uzupełnić płyn? To kilka kropelek, czy olej roślinny byłby ok?
Marcin9 Napisano 29 Lipca 2016 Napisano 29 Lipca 2016 Czy możecie polecić sklep, w którym te oringi kupię? Znajdź sklep z uszczelnieniami lub sklep z częściami do maszyn rolniczych i idź tam na pewno dobiorą ci odpowiedni rozmiar. czy olej roślinny byłby ok? Jeśli chcesz zniszczyć ten hamulec to tak będzie idealny... Do tych hamulców musisz dolać olej mineralny. Poszukaj na forum jest temat o płynach..
Gość Napisano 29 Lipca 2016 Napisano 29 Lipca 2016 Dodatkowo, czym powinienem uzupełnić płyn? To kilka kropelek, czy olej roślinny byłby ok? Za ten tekst powinieneś dostać order z ziemniaka Sklep z łożyskami/ śrubami/ niektóre motoryzacyjne, bez problemu dostaniesz oring
hellfirez1 Napisano 29 Lipca 2016 Napisano 29 Lipca 2016 Kujawski najlepszy, bo zimą klamka nie tępieje Ten z biedry tani, ale gorzej hamuje
Scoobek Napisano 30 Lipca 2016 Autor Napisano 30 Lipca 2016 Wiem, że śmiesznie i głupio zabrzmiało, ale do sklepu rowerowego nam daleko a, że kropelek kilka, to pomyślałem, że może jakiś domowy zamiennik się nada :-). Trudno, wybiorę się dzisiaj do sklepu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.