Prox Napisano 27 Lipca 2016 Napisano 27 Lipca 2016 Cześć, Rozkręciłem suport (kwadrat, BSA 68) aby wyczyścić mufę i sam suport, bo trochę piachu wpadło i mi coś pykało. I cholera nie mogłem go normalnie wkręcić od strony lewej, czyli sama ta miseczka, nie wkład. Wkładam wkład, leciutko wkręcam, wkręcam leciutko miskę, dokręcam wkład na maksa, a miska zaczyna mi się wkręcać kawałek i łapie opór. Sprawdziłem, czy idzie prosto. No i idzie prosto, idealnie. W połowie wkręcania był już znaczny opór, a żeby dokręcić prawie do końca użyłem całej znanej sobie siły. Zalałem się potem i już nie daję rady, bo mi dłoń odpadnie. Miska wystaje w tym momencie na 1-2mm, nie mam już siły jej dalej dokręcać. Sprawdzałem gwint i nie wygląda na naruszony (raptem może jeden metalowy okruszek). Czy ta miska może tak ciutkę wystawać? No i co zrobić w przyszłości, aby nie było takiego problemu?
turysta Napisano 27 Lipca 2016 Napisano 27 Lipca 2016 Miska z lewej strony ma prawo wystawać. Ta od strony napędu ma być wkręcona aż po sam kołnierz.
Prox Napisano 27 Lipca 2016 Autor Napisano 27 Lipca 2016 Wystaje ciutkę. Ale nie powiem, wkręcała się tak ciężko, że o cholera. Więc odkręcałem i na nowo. DO momentu wkręcenia szła już normalnie. Zakładam, że jak odkręcę, to ponownie wkręcając, do tego momentu gdzie jest teraz, wejdzie na luzie Odkręcała się niemalże ręką, dlatego tak mnie to zdziwiło. A jest idealnie równo. Może przedtem wkręciłem krzywo? Czyli nie mam się przejmować? Od napędu jest wkręcona po kołnierz
turysta Napisano 27 Lipca 2016 Napisano 27 Lipca 2016 Jak już wkręciłeś to złóż korbę do kupy i sprawdź czy nic nie skrzypi podczas pedałowania.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.