Skocz do zawartości

[Suport] Ciut wystaje

Prox

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Rozkręciłem suport (kwadrat, BSA 68) aby wyczyścić mufę i sam suport, bo trochę piachu wpadło i mi coś pykało. I cholera nie mogłem go normalnie wkręcić od strony lewej, czyli sama ta miseczka, nie wkład. Wkładam wkład, leciutko wkręcam, wkręcam leciutko miskę, dokręcam wkład na maksa, a miska zaczyna mi się wkręcać kawałek i łapie opór. Sprawdziłem, czy idzie prosto. No i idzie prosto, idealnie.

W połowie wkręcania był już znaczny opór, a żeby dokręcić prawie do końca użyłem całej znanej sobie siły. Zalałem się potem i już nie daję rady, bo mi dłoń odpadnie.

Miska wystaje w tym momencie na 1-2mm, nie mam już siły jej dalej dokręcać. Sprawdzałem gwint i nie wygląda na naruszony (raptem może jeden metalowy okruszek). Czy ta miska może tak ciutkę wystawać? No i co zrobić w przyszłości, aby nie było takiego problemu?

Napisano

Wystaje ciutkę. Ale nie powiem, wkręcała się tak ciężko, że o cholera. Więc odkręcałem i na nowo. DO momentu wkręcenia szła już normalnie. Zakładam, że jak odkręcę, to ponownie wkręcając, do tego momentu gdzie jest teraz, wejdzie na luzie :)

Odkręcała się niemalże ręką, dlatego tak mnie to zdziwiło. A jest idealnie równo. Może przedtem wkręciłem krzywo?

Czyli nie mam się przejmować? :)

Od napędu jest wkręcona po kołnierz ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...