Skocz do zawartości

[2500-4000] Rower crossowy - wyprawy z sakwami

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, hej. Poszukuję dla siebie roweru crossowego. Będzie on służył do długich wypraw z sakwami (po ~2000 km) oraz do jednodniowych wycieczek. Myślę, że około 85% czasu będę jeździć po asfalcie, a 15% w terenie. Zależy mi na tym żeby był dość mocno zrównoważony pod względem osiągów tzn. Dobrze trzymał prędkość na prostej i jednocześnie był lekki żeby nie trzeba było tachać pod górę zbędnego balastu. Mierzę 190 cm i moja waga to 82 kg. Co do ceny to sprawa wygląda tak. Chciałbym znaleźć rower o bardzo dobrym stosunku ceny do jakości. Od pewnego momentu zwiększanie ceny powoduje coraz mniejsze zmniejszanie osiągów i nie chciałbym zbytnio przekraczać tej granicy, ponieważ te 4000 to i tak zaboli moją kieszeń. Ponadto dobrze jakby był to model z zeszłego roku żebym mógł kupić go na promocji, aczkolwiek jak jest coś taniego i dobrego z obecnego to z chęcią go zobaczę ;)

Dzięki za wszelką udzieloną pomoc.

Napisano

Jeżeli kolega "moszczan25" poleca Ci ten model, to ja jeszcze dodam, że otrzymałem ofertę na ten rower z innego sklepu na kwotę 3550,00zł +licznik Sigma Sport 8.12.

Ja jak wypada ten rower pod względem gwarancji. Trzeba robić przegląd zerowy po zakupie? Są jakieś usterki tego modelu?

Napisano

Jeśli chodzi o przegląd zerowy itd. to się nie wypowiem. Trzeba dzwonić do sklepów i się pytać. Polecam tego Kellysa poszukać w sklepach stacjonarnych i negocjować cenę. Jest z czego obniżać. Rowerek lekki, amortyzator powietrzny, wysokiej klasy napęd. Tylko brać! Niestety mam inne wydatki, a chętnie bym takiego sobie sprawił na sezonik :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...