Debonair Napisano 24 Lipca 2016 Napisano 24 Lipca 2016 Hej, hej. Poszukuję dla siebie roweru crossowego. Będzie on służył do długich wypraw z sakwami (po ~2000 km) oraz do jednodniowych wycieczek. Myślę, że około 85% czasu będę jeździć po asfalcie, a 15% w terenie. Zależy mi na tym żeby był dość mocno zrównoważony pod względem osiągów tzn. Dobrze trzymał prędkość na prostej i jednocześnie był lekki żeby nie trzeba było tachać pod górę zbędnego balastu. Mierzę 190 cm i moja waga to 82 kg. Co do ceny to sprawa wygląda tak. Chciałbym znaleźć rower o bardzo dobrym stosunku ceny do jakości. Od pewnego momentu zwiększanie ceny powoduje coraz mniejsze zmniejszanie osiągów i nie chciałbym zbytnio przekraczać tej granicy, ponieważ te 4000 to i tak zaboli moją kieszeń. Ponadto dobrze jakby był to model z zeszłego roku żebym mógł kupić go na promocji, aczkolwiek jak jest coś taniego i dobrego z obecnego to z chęcią go zobaczę Dzięki za wszelką udzieloną pomoc.
moszczan25 Napisano 25 Lipca 2016 Napisano 25 Lipca 2016 https://www.centrumrowerowe.pl/rowery/crossowe/p,rower-phanatic-90-21-2016-kellys,630091.html?skad=ceneo dla Ciebie idelny
rafi22 Napisano 25 Lipca 2016 Napisano 25 Lipca 2016 Jeżeli kolega "moszczan25" poleca Ci ten model, to ja jeszcze dodam, że otrzymałem ofertę na ten rower z innego sklepu na kwotę 3550,00zł +licznik Sigma Sport 8.12. Ja jak wypada ten rower pod względem gwarancji. Trzeba robić przegląd zerowy po zakupie? Są jakieś usterki tego modelu?
moszczan25 Napisano 25 Lipca 2016 Napisano 25 Lipca 2016 Jeśli chodzi o przegląd zerowy itd. to się nie wypowiem. Trzeba dzwonić do sklepów i się pytać. Polecam tego Kellysa poszukać w sklepach stacjonarnych i negocjować cenę. Jest z czego obniżać. Rowerek lekki, amortyzator powietrzny, wysokiej klasy napęd. Tylko brać! Niestety mam inne wydatki, a chętnie bym takiego sobie sprawił na sezonik
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.