Prixo Napisano 24 Lipca 2016 Napisano 24 Lipca 2016 Hej, Zwracam się do Was z pytaniem o licznik rowerowy z pulsometrem z możliwością eksportu danych do endomondo. Mój aktualny licznik niestety wymaga wymiany, więc postanowiłem dodać funkcjonalność pulsometru. Szukam rozwiązania umożliwiającego podgląd pulsu "live" podczas treningu jak również możliwości eksportu zapisu tętna do wykresu wysiłku np. do endomondo. Jakie obecnie rozwiązania umożliwiają taką opcję? (znalazłem rozwiązania garminowskie - minusem jest cena). Opaska np. Polar H7 - po części rozwiązuje problem - daje możliwość synchronizacji z endomondo (nie umożliwia podglądu live). Liczniki np Rox 5.0 - Odwrotnie. Dają możliwość podglądu "live" - nie umożliwiają synchronizacji. Jakie są wasze doświadczenia w tym temacie? Z góry dziękuję:-)
joesatch Napisano 24 Lipca 2016 Napisano 24 Lipca 2016 Telefon+uchwyt+pulsometr+endomondo i masz gotowy budżetowy komplet Pozdrawiam
Warthog Napisano 24 Lipca 2016 Napisano 24 Lipca 2016 Co to znaczy z eksportem danych? Rox 5.0, który przytaczasz jako przykład nie ma GPS. Śladu więc nie wrzucisz. Jeśli zależy ci na eksporcie śladu no to GPS jest niezbędny. W związku z tym albo budżetowe rozwiązanie, które zaproponował Rafał, tj. telefon albo 'dedykowane' rozwiązanie w formie np. Edge 520, synchro do Garmin Connect i dalej Endo/Strava. Edit: Ok przeczytałem jeszcze raz, chcesz tętno nanieść
Prixo Napisano 24 Lipca 2016 Autor Napisano 24 Lipca 2016 Dzięki za odpowiedzi. Propozycja Artura ma jeden istotny minus. Wydaje mi się, że przy ciągłym wyświetlania tętna na telefonie szybko padnie bateria. - Być może się mylę. Zależy mi na 2 rzeczach - ciągły podgląd tętna podczas jazdy i zapis wykresu tętna na wykresach w statystykach endomondo. Pozdrawiam,
Prixo Napisano 24 Lipca 2016 Autor Napisano 24 Lipca 2016 Czym taniej tym lepiej. Z tego co sie orientowalem ok 700zl dedykowane rozwiązanie. Dlatego zglaszam sie do Was, moze macie jakies ciekawe pomysły.
lkomarnicki82 Napisano 25 Lipca 2016 Napisano 25 Lipca 2016 Echowell mw10g. Ma czujniki w tym pulsometr ant+. Jak masz zgodny telefon to będzie działać z endomondo. Cena za cały zestaw 400zł. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Prixo Napisano 25 Lipca 2016 Autor Napisano 25 Lipca 2016 Dziekuje, echowell mw10g wydaje się naprawde ciekawa opcja. Musze jeszcze zweryfikować czy moja Lumia 735 dziala w standardzie ANT+
lkomarnicki82 Napisano 25 Lipca 2016 Napisano 25 Lipca 2016 Nie, w zasadzie tylko sony i samsung to wspierają. Ty musisz szukać senatorów na Bluetooth. https://www.thisisant.com/directory/ Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.