Skocz do zawartości

[1400zl] Jaka rama dla dziewczyny 166cm

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, 

Od jakiegoś czasu poszukuję roweru crossowego, z tym że wolałabym żeby posiadał męską ramę. Wstępnie zdecydowałam się na KANDS Cross Line 1100. Męski- długość ramy 67 cm, a Damka- 54 cm. 

Problem w tym, że męska najmniejsza rama to 19". Mój wzrost to 166 cm a wewnętrzna długość nogi 79 cm. Z tego co poczytałam w internecie 
to jak dla  mnie bardziej odpowiednia  byłaby 17". Więc teraz nie wiem co z tym fantem zrobić. Czy zdecydować się jednak na damkę?. Miałam dziś okazję przetestować obydwa w sklepie. Damka wiadomo wygodniejsza, ale jakoś mnie nie przekonuje jednak za bardzo. No a męski w porządku, delikatnie za duży. Tyle, że to było zaledwie kilka przejechanych metrów. Ciągle nasuwa mi się pytanie czy w bardziej odległej trasie odczuję tą wielkość ramy. 

Proszę o jakieś rady, wskazówki. Będę wdzięczna :)
Napisano

Jak za drogo - to lazaro integral v2 lub spartacus 3.0 pod lupę :) - jeszcze niedawno 17" z ubiegłego roku tego ostatniego  była do wyrwania za 999 - a są to rowery porównywalne z kandsem

Napisano

Porównywalne chyba tylko ramą bo to praktycznie to samo, a klasa osprzętu 2 poziomy wyżej. Oczywiście mowa o Spartacus'ie 4.0 i Lazaro V3 Alivio w porównaniu do Kandsa 1100. Według mnie warto dołożyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...