Skocz do zawartości

[do 1500 zł] Uniwersalny do jazdy w mieście/lekkim terenie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, do tej pory miałem trekkinga kupionego za niecałe 300 zł jakieś 2 lata temu i byłem w miarę zadowolony. Czas na zmianę. Głównie jeżdżę po asfalcie, drogach rowerowych i w lekkim terenie (szuter, polne drogi). 

Myślałem nad crossem, fitnessem i szosą. Z góry mówię, że nie interesują mnie błotniki i bagażnik, ew. stopka by się przydała, ale bez tego da radę. Interesują mnie wypady w weekend po max. 25 km w jedną stronę (z reguły jest tam asfalt, ale nie chciałbym się bać wjechać na jakąś polną drogę) oraz jako codzienny dojazd do szkoły.

Do tej pory myślałem nad Tribanem 520, którego można kupić za niecałe 1500 zł. Mam jeszcze sporo czasu, bo zakup planuje we wrześniu/październiku, ale już teraz chciałbym znaleźć kilka modeli. Rower może być zarówno nowy jak i używany w bardzo dobrym stanie.

Z góry dziękuję za wskazówki.

PS. Mam ok 177 cm wzrostu i ważę ok 65 kg.

Napisano

@edit

Chodziło mi o Tribana 500 i znalazłem jeszcze wersję 500 FB, która jest 200 zl tańsza, a ma chyba tylko inną kierownicę? Wysokość krocza od podłoża to 86 cm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...