Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Rozglądam się za rowerem mtb do 1200zl. Głównie zależy mi na hamulcach tarczowych (śmieciowe zawsze wymienie). Co sądzicie o arkus beryl 290 disc? Myślałem tez o kross hexagon x2 disc, ale mam juz dosc kół 26. Mam 182cm wzrostu i waze 75kg. W przyszłości planowalbym wymianę osprzętu na deore albo cos od srama.

Napisano

Głównie zależy mi na hamulcach tarczowych (śmieciowe zawsze wymienie).
Wiesz że dobre hamulce tarczoweto wydatek około 500zł?

o sądzicie o arkus beryl 290 disc? Myślałem tez o kross hexagon x2 disc, ale mam juz dosc kół 26.
Szroty z wolnobiegami i najgorszym możliwym osprzętem 

Przejrzyj ten dział. Są już setki identycznych tematów... http://www.forumrowerowe.org/forum/118-zakup-roweru-z-przedzialu-cenowego/

Napisano

Co do twojej pierwszej odpowiedzi się nie zgodzę. Avid bb5 to calkiem dobre hamulce, które uzywane znajdziesz do 150 za komplet. Wolnobieg i syfiasty osprzęt, napisałem że to wymienię najwyżej. Aktualnie z przymusu jeżdżę na wolnobiegu i czuję różnicę:/

Napisano

Co racja to racja. Ale używane sram x5 x7 albo deore/ xt troche taniej bym znalazł. A tak pomijając osprzęt, co sądzicie o tych kołach i ramie w arkusie? Wyszukalem, że obręcze to EUROLINE SCHURMANN V. Dodam, że rowerem będę jeździł czasem do miasta, a głównie to droga Leśna i szutrowa.

Napisano

A nie myślałeś o kupnie używanego roweru? Wydasz tyle samo za lepszy osprzęt, albo znacznie mniej za taki sam ;)

Tapnięte z mojego Mi3. jeśli napisałem coś dziwnego to wina autokorekty.

Napisano

Też o tym myślałem, lecz chciałbym coś na raty. Używany to też trzeba trochę szukać w fajnym stanie. Wiadomo, zcentrowane kola itp.

Napisano (edytowane)

Kupno tego arkusa to błąd , planowanie modernizacji tego roweru to kolejny błąd - takie rowery to kupują ludzie którzy nie piszą o poradę na forum .

W tym budżecie to tylko używany , mozna kupić markowy w stanie bdb do kwoty 1500zł - na allegro mozna kupic na raty również uzywany 

Masz tu nowy znaleziony na szybko - ROWER ROMET RAMBLER 2.0 29 2016 NOWY GWARANCJA ! (6326612109) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Edytowane przez janek77
Napisano

Dzięki za odpowiedź. Może dozbieram kasy i spróbuję zakupić cos fajnego i używanego. Dlaczego z tym arkusem to byłby błąd? Slaby amortyzator i rama?

Napisano

Haha, amortyzator to za dużo powiedziane, ogólnie wszystko jest w nim słabe ;)

Tapnięte z mojego Mi3. jeśli napisałem coś dziwnego to wina autokorekty.

Napisano

Przecież on nie ma amortyzatora... To coś to jest uginacz...

Osprzęt który się bardzo szybko rozleci i rama która też może zbyt długo nie wytrzymać...

Napisano

A co powiecie na rockridera 520 na kołach 27.5? http://www.decathlon.pl/rockrider-520-275-id_8351007.html?gclid=CI-IrdnVh84CFeEp0wodQAgF6w

Jest jeszcze jego druga wersja droższa o 300zł i posiada ona hamulce hydrauliczne, napęd shimano 9s, gdy tańsza wersja ma sram 8s. W droższej wersji jest także widelec xcr 100mm i koła 26, a w tańszej xcm 80mm i koła 27.5. Różnica w wadze to ok. 1kg. Zawsze chciałem spróbować sram'a.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...