Mati_ Napisano 12 Lipca 2016 Napisano 12 Lipca 2016 Witam, zastanawiam się nad kupnem roweru. Byłem początkowo nastawiony na mtb, ale z racji tej, że okazjonalnie jeżdź w trudniejszych warunkach, zazwyczaj są to trasy asfaltowe, lub ubite postanowiłem rozejżeć się za rowerem crossowym, który będzie chyba lepszą opcją na dłuższe trasy szosowe i czas od czasu zjechanie przez jakieś ścieżki rowerowe w lesie. Myślę na wydaniu do 1000 zł, chociaż wstępnie czytałem wątki na tym forum i wiem, że za tą kwotę ciężko coś lepszego kupić i jeżeli bedzie warto dołożyć 100-200zł to jestem w stanie dołożyć. Zastanawiam się nad Lazaro integral v2 http://allegro.pl/mocny-cross-2016-lazaro-integral-v2-men-2-x-acera-i6314978686.html Warto ten rower kupić? Jak wypada jakość do ceny? Nie orientuje się na osprzęcie, dlatego pytam. Może inny rower? Przy okazji dopytam. Jaki rozmiar ramy przy wzroście 189cm i 74kg.
Pablo59 Napisano 12 Lipca 2016 Napisano 12 Lipca 2016 Za te pieniądze chyba lepsza opcja http://allegro.pl/rower-cone-cross-2-0-28-rama-alu-21-shimano-i6150589877.html choć integral 2x acera nie jest zły. Lepszych w tej kwocie nie dostaniesz. Rama 21" -o ile nie jesteś wybitnie krótkonogi
Mati_ Napisano 12 Lipca 2016 Autor Napisano 12 Lipca 2016 Czyli jak zdecyduje już się na 100% na rower corssowy to brać bez wahania Lazaro integral v2? Są z nim jakieś problemy? Za te pieniądze chyba lepsza opcja http://allegro.pl/rower-cone-cross-2-0-28-rama-alu-21-shimano-i6150589877.html choć integral 2x acera nie jest zły. Lepszych w tej kwocie nie dostaniesz. Rama 21" -o ile nie jesteś wybitnie krótkonogi A w czym jest on lepszy? Sorry za pytanie, ale kompletnie nie znam się na sprzęcie rowerowym.
Pablo59 Napisano 12 Lipca 2016 Napisano 12 Lipca 2016 Alivio stoi wyżej w hierarchii niż acera ... Opony continental raczej też ciekawsze niż CST. A regulowany mostek jednym pasuje (większe możliwości dopasowania) inni są sceptyczni (bywa że trzeszczy)
Mati_ Napisano 13 Lipca 2016 Autor Napisano 13 Lipca 2016 A warto byłoby dołożyć coś do lepszego sprzętu np. kands maestro? A może są jakieś rowery na promocjach z poprzedniego roku, które taniej się kupi a sprzęt będzie dobry.
Pablo59 Napisano 13 Lipca 2016 Napisano 13 Lipca 2016 Pewnie że warto - ale póki co to na nie promocji nie widać Najbliższy z ciut wyższej półki to remiro viper alivio ... Gdzieś (na olx chyba) można natrafić na maestro 2013 3x8 alivio (także manetki) - w cenie niespełna 1400 ( o ile nadal aktualne)
Mati_ Napisano 14 Lipca 2016 Autor Napisano 14 Lipca 2016 Dzięki za odpowiedzi. Jeżeli rower corssowy to zdecyduje się na Cone cross jeszcze poszukam opini na jego temat. A jest jeszcze jakaś opcja tańsza z rowerów corssowych do max 1000zł, bo myślałem nad zakupem kilku akcesriów do roweru. Jest duża różnica między rowerem crossowym, a mtb oprócz opon? Jak się sprawdza po jeździe po drogach kamienistych czy też czasami na zjeździe po ścieżkach w lesie. Większe opony mają duży wpływ na komfrot jazdy? Teraz mam dylemat czy zdecydować się na rower corssowy czy mtb. Rozmawiając z kolegami to doradzali mi kupić mtb niż rower crossowy i teraz nie wiem co wybrać. W tym budżecie można polecić jakiś rower mtb?
Pablo59 Napisano 14 Lipca 2016 Napisano 14 Lipca 2016 Polecić rower mtb w tym budżecie - trudno ; Polecam zaś przeczytanie odpowiednich tematów które tylko czekają na czytelnika - będzie wiadomo dlaczego trudno
trenerkaczek Napisano 14 Lipca 2016 Napisano 14 Lipca 2016 Witaj, znalazłem coś takiego w cenie do 1000 zł. Mam ten sam dylemat i tysiak to niestety maksimum jakie mogę przeznaczyć na rower. Co myślicie? http://allegro.pl/ro...6323512797.html
Mati_ Napisano 14 Lipca 2016 Autor Napisano 14 Lipca 2016 A powyżej 1000 zł rower mtb jaki jest wart uwagi? Będę już miał wtedy wybór między rowerami crossowymi Lazaro integral v2, Cone Cross 2.0 i rowerem mtb. A rowerek co wyżej kolega podał Spartacus cross 3.0 warty jest też uwagi? Chociaż to jest rower crossowy.
Pablo59 Napisano 14 Lipca 2016 Napisano 14 Lipca 2016 Owszem , wart uwagi , - jedyny "myk" tej konkretnej aukcji że to rozmiar 17" z zeszłego roku (nie dla każdego będzie odpowiedni) - stąd cena taka a nie inna ...
Mati_ Napisano 14 Lipca 2016 Autor Napisano 14 Lipca 2016 Faktycznie nie zwróciłem uwagi na rozmiar ramy, a już z większą to jest cena 1100zł. Więc pozostaje do wyboru Lazaro integral v2, Cone Cross 2.0 (że chyba jeszcze inne są warte uwagi). A żeby kupić dobrego mtb to dużo trzebaby dołożyć, 1500zł byłoby wystarczająco? Może jest ktoś tutaj posiadaczem lazaro integral v2 cz cone cross 2.0 i podzieli się opiniami na temat tych rowerów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.