Skocz do zawartości

[do 3000zł] uniwersalny głownie do miasta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. 

Chciałbym kupić swój pierwszy przemyślany rower. Mam 183 cm wzrostu i około 84cm w przekroku. Będę głownie jeździł po asfalcie (dłuższe trasy głównie), czasem po trasach rowerowych i ostatecznie chyba zdecydowałem sie na przelajowke. Chciałem najpierw Accent CX-ONE ale nigdzie go nie ma i nie wiem kiedy będzie. Ostatecznie zdecydowałem sie na Romet Mistral Cross (rama L- 54cm) z 2016 roku, używany z outletu, wyregulowany za 2000zł (nowy kosztuje około 2300-2500zł)  . Poszukując wpadł mi tez GIANT TCX3, nowy za 2700 zł ale z ramą M (22’’). Zastanawiam się czy nie będą to za małe na mnie rozmiary? Niby podobne długości ramy ale inne rozmiarówki wg firm Romet L i Giant M. Czy są może jakieś inne godne uwagi propozycje?

Zależy mi by się jeździło lekko jak na szosie tzn z podobnym przełożeniem z możliwością dojazdu po małych krótkich nierównościach (kamienie, szuter i inne dojazdy do domów). Jakie rozmiary tych konkretnych rowerów na mnie będą ok?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...