ter16 Napisano 11 Lipca 2016 Napisano 11 Lipca 2016 Witam! Poszukuję roweru umożliwiającego rekreacyjną jazdę po lesie i sprawdzającego się również na twardym podłożu (dojazdy do szkoły). Mimo tygodni poszukiwań wciąż nie jestem do końca zdecydowany jaki typ roweru kupić. Skłaniam się raczej w stronę górala (wcześniej myślałem o trekkingu lub krosie) lecz nie wiem czy dla lepszej przyczepności w „terenie" warto poświęcać komfort jazdy na twardej nawierzchni. Dobrym rozwiązaniem byłaby pewnie regulowana kierownica i opony pośrednie typu 1,75", ale niestety nie mogę na takie połączenie trafić. Rower zamierzam nabyć w stacjonarnym sklepie i obecnie wybieram między pięcioma modelami: Merida Matts 6.20-V (1150 zł); Maxim Mt 2.2 (1250 zł); Maxim Ms 3.6 (1300 zł); Merida Freeway 9100 (1200 zł); Akrus Beryl 260 Disc (1200 zł); Mam 16 lat i 186 cm wzrostu. Jeden ze sprzedawców stwierdził, że jestem za młody na trekking, co o tym sądzić? Proszę o pomoc w wyborze.
Marcin9 Napisano 11 Lipca 2016 Napisano 11 Lipca 2016 Z wyżej wymienionych tylko Merida Matts 6.20-V reszta ma wolnobiegi i osprzęt typu "szrot" Poszukaj na allegro Kands/Lazaro/Spartacus za tą cenne dostaniesz rower z lepszym osprzętem Tutaj masz setki identycznych tematów..http://www.forumrowerowe.org/forum/118-zakup-roweru-z-przedzialu-cenowego/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.