Skocz do zawartości

[przerzutka, kaseta, łańcuch] co wybrać pod manetka od sram x5

grimzie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. 

W moim rowerze uszkodziła się kompletnie przerzutka sram x5. Do tego chce wymienic kasete i łańcuch bo sa już dosyć stare także może sie to wszystko nie przyjąć. Niemniej jednak nie mam dużo środków, a rower jest mi potrzebny. Jaką tylną kasete, łańcuch i przerzutke tylną polecacie, zakładając, że mam manetke od sram x5 i wolałbym ją zostawić? Z tego co czytałem shimano nie jest kompatybilna ale może sram x3? Szukam dobrej relacji cena/jakośc, opłacalnośc, a jestem zupełnie zielony

Napisano

a jaką kasete i łancuch do tej przerzutki bo zakładam ze po kilku tysiacach km trzeba zmienic na nowe zanim załozy sie przerzutke

Napisano

W moim rowerze uszkodziła się kompletnie przerzutka sram x5.

Za nim założysz nową przerzutkę,sprawdź hak,czy jest prosty.

zakładam ze po kilku tysiacach km trzeba zmienic na nowe zanim załozy sie przerzutke

Po kilku tysiącach km,łańcuch i kasetę można wymienić,jakie wersje,to zależy od zasobności portfela.

Napisano

hak jest prosty, był z resztą niedawno wymieniany na nowy. Co do zasobności portfela to powiem tak - co kupić najtaniej ale żeby było dobre i do tego sie dostosuje

Napisano

Shimano-CN-HG40 łańcuch 114ogniw 8/7/6 rz. - Internetowy sklep rowerowy | CTbike.pl | Shimano | części ?

To jest najgorszy łańcuch Shimano,szkoda pieniędzy.

co zrobić z przednią kasetą? w sumie chciałbym zdjąć przednią przerzutke bo jej nie potrzebuje i zrobić na jedną kasete. z tego co widze, to przednią kasete moge rozebrać tj. odjąć jeden rzad. Czy ją też musze ewentualnie wymienić?

To nie jest kaseta,tylko korba.Lepiej nie zabieraj się za zmiany w korbie,bo raczej nie podołasz,to nie takie proste,zostaw tak ,jak jest.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...