FranekSignDS Napisano 6 Lipca 2016 Napisano 6 Lipca 2016 Dzisiaj zakupiłem korby właśnie te co w tytule i mam pytanie: Jakie klucze oprócz imbusa aby odkręcić te dwie śruby na ramieniu korby będą potrzebne? Widziałem, że z jednej strony jest taka jakby zaślepka z wejściem na śrubę - od strony lewej korby. Przy okazji zadam Wam też pytanie, czy i jak dbać o ten suport? Smarować? Jesli tak to gdzie, czym i jak?
Marcin9 Napisano 6 Lipca 2016 Napisano 6 Lipca 2016 Imbus 5mm i klucz do śruby lewego ramienia ht2 najczęściej jest w komplecie z klucze do suportu http://www.bitul.pl/Sklep/Produkty/20-Klucz-do-sruby-lewego-ramienia-Hollowtech-II-Shimano http://www.bitul.pl/Sklep/Produkty/4-Klucz-do-suportu-Hollowtech-II%2c-3w1 Wam też pytanie, czy i jak dbać o ten suport? Smarować? Jesli tak to gdzie, czym i jak? Najprościej będzie go wymienić jak zacznie strzelać... Jak będziesz go wymieniał to nie kupuj suportu shimano mają bardzo słabe uszczelnienie, łożyska też nie są standardowe... Lepiej zainwestować w coś od Accenta łożyska kupisz w każdym sklepie z łożyskami po 5zł/szt
FranekSignDS Napisano 6 Lipca 2016 Autor Napisano 6 Lipca 2016 A skąd mam wiedzieć, kiedy wymieniać łożyska? Łożyska to to, co wystaje na zewnątrz mufy ? I dzięki za te linki, bo na pewno się przydadzą
Jondrek Napisano 6 Lipca 2016 Napisano 6 Lipca 2016 Tutaj masz wytłumaczone wszystko bardzo dobrze a klucz do nakrętki? Nie mam go, ale zamówiłem! Ja radze sobie i tak bez niego. Wkładam w nakrętke kombinerki i przekręcam. Łożyska są w środku tego co wystaje z mufy. Gdy masz przykręconą korbe sprawdz czy nie ma luzów, a jak juz zdejmiesz, to złap palcem za łożysko i poruszaj do wewnątrz i na zewnątrz; nie mogą miec luzów. Sprawdz tez czy lekko chodzi. Wydaje mi sie, że moje chodzą nawet za lekko i myslę, że w srodku są suche...
Marcin9 Napisano 6 Lipca 2016 Napisano 6 Lipca 2016 A skąd mam wiedzieć, kiedy wymieniać łożyska? Łożyska wymienia się jak zaczynają wydawać dziwne dźwięki lub zaczynają ciężej się kręcić. Łożyska to to, co wystaje na zewnątrz mufy ? To co wystaje to jest miska. Łożyska są w środku misek.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.