Skocz do zawartości

[przerzutka przód] wymiana jaka wybrać

greaneking

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam!!

zakupiłem ostatnio używany rower w dobrych pieniądzach btwin rockrider520 26" decathlonowy

przymierzam się do wymiany przedniej przerzutki i korby!!

problem tkwi w tym ze jest cala masa roznosci i chciałbym zapytac bardziej obeznanych w temaci osob\

nie chciałbym niepotrzebnie wydac pieniędzy, w każdym serwisie mowia co innego,

ok rower z przodu posiada przerzutke shimano x50 korbe miranda beta black 175 22x32x42 jest to napęd 3x9

prosiłbym o podanie konkretnych modeli ,czym się sugerować przy kupowaniu tych części, na co zwrocic uwagę czy po prostu kupic przerzutke do 9 rzedow, i korbe 22x32x42 obojętnie jaka?

mój budżet wynosi jakies 200-250 zl proszę o rady pozdrawiam

Napisano

A to w koncu jaka przerzutka? W temacie podajesz przod a w opisie ze 9 rzedow

W tym budzecie to pewnie korba Alivio na Octalink, przerzutka tez z grupy Alivio

Wlasnie, czemu wymieniasz? Zdajesz sobie sprawe ze roznicy wlasciwie nie poczujesz jezeli chodzi o korbe?

Napisano

W tym przedziale cenowym ten marketowiec jak na moje pierwsze amatorskie potrzeby jest całkiem wporzadku, kupiłem używany, chce o niego trochę zadbać , wymienić linki pancerze poczyscic nasmarowac, martwi mnie przedni napęd który jest przynajmniej wizualnie zajechany, ale w związku z tym ze naprawdę zapłaciłem za niego grosze to postanowiłem dorzucić mu te parę stowek i między innymi wymienić korbe i z przodu przerzutke, ale jak patrze ile jest tego wszystkiego na aukcjach to zaczynam się zastanawiać ze nie wszystko do każdego będzie pasować, no jestem zielony ale dlatego pytam na tym forum , i liczę na jakieś podstawowe info, tzn w necie jest cała masa przerzutek na przód ale w opisach pisze np do 7-8 czy 9 rzędów, chciałbym sobie to poskładać sam ale nie wiem czy dokupie pasujące części, tak samo jeśli godzi o korbe długość na pewno 175 ale czy mi się to zgra z łańcuchem tylna zebatka itp; korbe mam na kwadrat

Sorki ze tak niezrozumiale to napisałem ale ten słownik mnie po prostu rozbił bo co drugie słowo trzeba poprawiać

Modrzew ciekawe czy Ty odrazu merolami się woziles. . ja sobie go mam i sobie będę o niego dbał wiem ze kibel rower ale mi wystarczy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...