Skocz do zawartości

[700] jaki rower wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam , na rowerach nie znam się za dobrze a w najbliższym czasie planuje kupić dla siebie rower . Ogólnie mieszkam w górach i planuję kupić coś do jazdy po górach i po drogach , coś uniwersalnego . Posiadam 176 cm wzrostu i chyba raczej będę celował w ramę 19' . Ogólnie rower możę być używany ale ja mam na razie takie typy :

http://allegro.pl/rower-pells-razzer-first-i6300637304.html

http://allegro.pl/rower-gorski-best-26-18biegow-alu-amor-mtb-2016-i6309492871.html

Serdecznie dziękuje wszystkim za pomoc :)

Napisano

jazdy po górach i po drogach
  za niski budżet (bez urazy jak na dobry rower )-zwłaszcza ze napisales do jakiego zastosowania

Jeśli chodzi o zwykly rower tzw "uniwersalny" to może dozbieraj więcej kasy i kup np. https://www.centrumrowerowe.pl/rowery/gorskie-mtb/26-cali/p,kross-rower-hexagon-x2-cza-cze-bia-mat-kross,432129.html  będzie o wiele lepszym wyborem niż linki które zapodales w poscie

Napisano

Hmm , ogólnie nie chodzi mi o jazdę po górach nie wiadomo jakich , prosta droga , może trochę kamieni , nic więcej . Po prostu źle sformułowałem zdanie , przepraszam . :) pasuje mi rower od + - 750 zł gdyz nie posiadam budżetu , a rower potrzebuję na teraz . Gdybym się skusił na tego Besta z allegro , co o nim sądzicie?

Napisano

Szrot tak samo jak x2...

W tym budżecie szukaj używki...

Unikaj wszystkiego co ma ''hamulce" tarczowe i "amortyzatory" Jeśli już musisz mieć z uginaczem to tylko z przodu..

Napisano

Hmm , ogólnie nie chodzi mi o jazdę po górach nie wiadomo jakich , prosta droga , może trochę kamieni , nic więcej . Po prostu źle sformułowałem zdanie , przepraszam . :) pasuje mi rower od + - 750 zł gdyz nie posiadam budżetu , a rower potrzebuję na teraz . Gdybym się skusił na tego Besta z allegro , co o nim sądzicie?

ogolnie jeśli masz jezdzic po prostych drogach to weź miejski rower.

a jak już chcesz gorski to znalazłem cos na allegro.

nr aukcji (6312348938)

trochę wielkie te cyfry mi się wkleiły :P

Napisano

Odradzam używany bo masz słabą wiedzę o rowerach i możesz zaraz po zakupie mieć kolejne wydatki. Nowego też nie kupisz w tym przedziale. Postaraj się uzbierać trochę więcej lub kup rower od znajomego:)

Napisano

Rama za mała...

Tak ciężko wkleić link?

Ja pier.....e nie dość że człowiek wpisuje nr aukcji to jeszcze źle.

No tak. Łatwiej kliknąć w link niż się pofatygowac i wpisać nr aukcji. Lecz to właśnie jest dla ludzi z "głową " na miejscu a nie w du....e

Jak nie chcesz nie musisz nic sprawdzać. Lecz jeśli ktoś pomaga w wyborze to bądź wyrozumiały i bardziej kreatywnym człowiekiem

Odradzam używany bo masz słabą wiedzę o rowerach i możesz zaraz po zakupie mieć kolejne wydatki. Nowego też nie kupisz w tym przedziale. Postaraj się uzbierać trochę więcej lub kup rower od znajomego:)

To samo proponowałem wcześniej

Lecz odpisał że nie ma więcej niż 750

Napisano

Piszecie jak by to rower jechał nie rowerzysta i czym droższy rower tym lepszy czas i prędkość średnia. Niestety wcale tak nie jest. Ja nie jestem kolarzem tylko jeżdżę amatorsko, więcej biegam jak jeżdżę. Mój czas rowerem mtb marki mountec który kupiłem używany za 400 zł to:

Dystans 100 km

czas 3 godziny 59 minut 16 sekund

Prędkość średnia 25.1km/h.

I to zwykłym rowerem za 400 złotych. Niech ktoś kupi rower za 2 tysiące i niech pobije ten czas. Znam takich, rowery za ponad 2 tysiące a dziennie robią po 30 kilometrów.

Niech kupi rower nawet do 500 zł, tylko używany, nie szajs z marketu i przede wszystkim dużo treningu a będzie dobrze jeździł.

Obecnym rowerem który mam już rok i który kupiłem za 500 zł zrobiłem 13 tysięcy kilometrów w ciągu roku.

Napisano

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...