Skocz do zawartości

[2800-3200] Rower do jazdy na bocznych dogach

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, poszukuję roweru do jazdy po bocznych drogach. Statystyka u mnie wygląda średnio tak: 40-50% jazdy to boczne drogi asfaltowo-szutrowe, około 30-40% drogi polne w cięższym terenie, szlaki leśne o różnych nachyleniach terenu. Reszta około 10% to sporadyczne wypady całodniowe w góry. Lubię czasami lekko poskakać z rowerem na krótkich ale intensywnych odcinkach. Obecnie posiadam nowy rower, który zakupiłem niestety pod wpływem emocji Grand Canyon AL 6.9  na kołach 29'' i z ramą L (20'').
Źle się czuję na tym rowerze, ponieważ mój wzrost to 180cm wzrostu i waga 72kg. Do tej pory zawsze posiadałem rowery na kołach 26'' jednak zawsze lepiej się czułem na większym kole. Ideałem było koło 27.5''. Szukam używki w bardzo dobrym stanie technicznym i wizualnym. Nie jestem maniakiem jeśli chodzi o specyfikacje techniczne dlatego proszę o pomoc. W grę wchodzi raczej hardtrial choć rozważę zakup fulla z blokadą skoku. Będę wdzięczny za pomoc, pozdrawiam ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...