Carson Napisano 30 Czerwca 2016 Napisano 30 Czerwca 2016 Witam, Potrzebuje pomocy, po dlugich sesjach na forach i serwisach sprecyzowalem czego szukam. Na ten cel mam 1400zł +/- 100zł. Rocznie robie xxx km, czasami 1000 peknie. Zima nie jezdze. Głownie asfalt i lesne drogi. Bez hardcorowych zjazdow itp. Obecnie jezdze na sztywnym markeciaku. Chciałbym amortyzowany rower bo po kazdej >50km wycieczce czuje ból głowy przez poł dnia (takie mamy drogi). Z tego wzgledu wybrałem MTB na semi-slickach. Tarczówki nie sa mi potrzebne aczkolwiek ich nie wykluczam (od małego majsterkuje, wiec jakies odpowietrzania i dlubanie przy hydraulikach nie beda mi straszne). Waham sie jeszcze miedzy ramą 17 a 19. Mam 173 i przekrok 78cm bez obuwia, wg roznych tabel dla mtb 26" odpowiednia byla by rama 18" dla mnie ale nie ma. Poradzcie cos bo juz mi leb pęka od czytania Mam dwa typy: LAZARO EV3 SPARTACUS ELITE
bartezz Napisano 3 Lipca 2016 Napisano 3 Lipca 2016 1.Potrzebujesz raczej roweru crossowego. 2.Są ramy 18 cali np Merida. 3.Wybór między 17 a 19 to dla mnie 17. 4.Podane przez Ciebie propozycje to nie są rowery amortyzowane. Mają widelce,które się uginają.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.