Skocz do zawartości

[korby] najlepsze korby do 300zł

FranekSignDS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, poprzedni post usunięty a odpowiedzi brak... Jakie najlepiej kupić korby do ostrzejszego mtb? Warunki:

-cena podana razem z suportem (np. Korby ZEE są sprzedawane razem z suportem)

-do ramy Kross Sign DS2

-jeden blat z przodu

-kompatybilna z 1x8 lub 1x9 (docelowo planuję mieć 9 biegów z tyłu)

Ewentualnie powiedzcie mi, czy korby Shimano SlX wraz z tym suportem będą pasowały do mojej ramy? Nie znam się kompletnie na tych cyferkach... :/ Chodzi mi o to czy w SLX można zdjąć 2 większe blaty gdyż chce mieć korbę na 1blat oraz czy linia łańcucha itp będzie odpowiednie. Pozdrawiam :)

Napisano

Temat rzeka, wystarczy poczytać.

Do każdej korby można włożyć jeden blat...

Nie podałeś jaki suport masz lub chcesz mieć.BSA/Octa link/kwadrat.

W  przypadku zwykłych rowerów nie ma znaczenia jaką masz ramę, aktualnie 99% rowerów ma mufę 68/73mm więc każdy suport BSA podejdzie.Wyjątkiem mogą być stare szosy/DH i jakieś wynalazki.

Jeżeli chodzi o SLX to podejdzie tak samo jak deore, xt i wszystkie inne grupy.

Napisano

Ja w tej kwocie brałbym Deore. Zestaw to około 300 zł, jak zostawiasz jeden blat to dwa możesz sprzedać i parę groszy wpadnie. SLX jest w podobnej cenie, ale bez łożysk.

Krąży taka opinia że Deore to najlepsza grupa jeżeli chodzi o stosunek cena/ jakość, później to już tylko niższa waga.

Napisano

Temat rzeka, wystarczy poczytać.

Do każdej korby można włożyć jeden blat...

Nie podałeś jaki suport masz lub chcesz mieć.BSA/Octa link/kwadrat.

W przypadku zwykłych rowerów nie ma znaczenia jaką masz ramę, aktualnie 99% rowerów ma mufę 68/73mm więc każdy suport BSA podejdzie.Wyjątkiem mogą być stare szosy/DH i jakieś wynalazki.

Jeżeli chodzi o SLX to podejdzie tak samo jak deore, xt i wszystkie inne grupy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...