Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Proszę o poradę w sprawie kupna roweru MTB o kołach 29cal :)

Zależy mi na dobrym i wytrzymałym osprzęcie. Oczywiście najlepiej jeśli tym lepszym osprzętem był ten którego tanio nie można wymienić :)

Jeżdżę dużo po górskich, kamienistych ścieżkach, ale także dość dużo po zwykłych asfaltowych drogach :)

Mój wzrost to 180cm przy 65kg, więc trochę szczypior :/

Rower nie musi wcale być z roku 2016, ale chciałbym żeby cena oscylowała w okolicach 2000zł, maksymalnie 2100zł

Już nawet jeden znalazłem i chciałbym znać waszą opinie na jego temat http://www.bikko.pl/rower-gorski-kellys-tnt-10-2013.html

Z góry dziękuje :)

Napisano

"Oczywiście najlepiej jeśli tym lepszym osprzętem był ten którego tanio nie można wymienić" <--Nie rozumiem

Jeżeli chodzi o rower, jeżeli szukasz czegoś do jeżdżenia po górach, kamieniach i wymagasz od sprzętu, żeby był w miarę lekkie, szybko przyspieszał, dobrze podjeżdżał to niestety, ten rower Ci tego nie da, chociażby przez amortyzator i koła.Pomyśl, może warto zastanowić się nad używką.

Jeżeli planujesz coś więcej niż jazda po płaskim, to dobry amor i sztywne, w miarę lekkie koła to podstawa, tym bardziej w 29er.

Napisano

"Oczywiście najlepiej jeśli tym lepszym osprzętem był ten którego tanio nie można wymienić"

Chodzi mi o to że np przerzutkę mogę zmienić mniejszym kosztem aniżeli hamulce czy koła :/

A z takich używanych to są takie które możesz polecić?

Napisano (edytowane)

Nie dalej jak wczoraj wieczorem ktos zalozyl dokladnie taki sam temat, zerknij tam.

A najlepiej poczytaj najpierw, 2k to nie jest budzet na rower na gorskie rabanki

Edytowane przez skom25
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...