ernestowski Napisano 22 Czerwca 2016 Napisano 22 Czerwca 2016 Na wyprzedażach posezonowych planuję zakup nowego rowerku. Wstępnie upatrzyłem: 1) Radon ZR Race 27,5 8.0 www.radon-bikes.de/en/bikes-2016/mountainbike/hardtail/zr-race-275/zr-race-275-80/ 2) Author Egoist 27.5 http://velo.pl/rowery/gorskie-sztywne/cross-country-275/author/egoist-275-2016 Moje oczekiwania to rower w miarę uniwersalny: do amatorskich wyścigów i do turystyki. Dotychczas miałem Krossa Level A8 i był wystarczający, choć miał kilka wad, m.in. trudność w regulacji hamulców Avid, dzwoniące i piszczące tarcze hamulcowe. Brakowało mi też możliwości dołożenia stelażu bagażnika na sakwy, bo czasami ze znajomymi robiliśmy dłuższe wypady i musiałem brać większy plecak. Z tego co widzę to Author ma w ramie otwory montażowe do bagażnika, w przeciwieństwie do Radona. Który z tych rowerów byście wybrali? Może jeszcze jakieś inne marki rowerów tej klasy mają mocowanie bagaznika? A może macie jakiś patent na zamocowanie bagażnika do ramy takiej jak ta w Radonie?
Jondrek Napisano 22 Czerwca 2016 Napisano 22 Czerwca 2016 U kumpla rozwiązaliśmy to tak, że zrobilismy metalowe obejmy do ramy, sciskane srubą na kontre razem z bagażnikiem. Ja ze swojej strony chciałbym polecić rowery SCOTTA, uważam są bardzo dobrymi rowerami.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.