Skocz do zawartości

[przerzutka przednia] Trudności z regulacją

Romet123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Chciałem wyregulować moją nowąpost-195397-0-88357500-1466603200_thumb.jpg przednią przerzutkę ale niestety nie obyło się bez problemów. Gdy ustawiłem dolni zakres było wszystko w porządku lecz po tej czynności aby wrzucić łańcuch na największą zębatkę muszę włożyć dużo siły a i tak na 7 biegu łańcuch ociera o wózek. Przerzutka jest pod dobrym kątem i na odpowiedniej wysokości. Nie mam już pomysłów. 

Proszę o pomoc.

Napisano

@ychu

Gdy chcę ustawić górny zakres to mogę tą śrubką kręcić aż ją wykręce a i tak górny zakres stoi w miejscu. Moim zdaniem jest to wina zbyt mocno naprężonej linki a regulacja baryłką daję bardzo słabe efekty, praktycznie niezauważalne

Napisano

Odkręcasz linkę i działasz. Aby przerzutka miała górny zakres dalej to śrubę się wkreca. Masz w Internecie poradniki.

Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka

Napisano

@Ychu

Jak wkręcam to ona się cofa. Mi zależy na tym aby się zbliżyła jak najbardziej do największej zębatki. Poradników się naoglądałem sporo i nic mi to nie daję.

Napisano

Ahh.. Dziś jest jeszcze gorzej. Łańcuch w ogóle nie wchodzi na największą zębatkę. Muszę jeździć na środkowej :(

Wydaję mi się że jest to za mocno naciągnięta linka, próbowałem już milion sposobów i cały czas to samo...

Napisano

Może masz odwrotnie zamontowaną linkę? Nie może być za mocno napięta , spróbuj wrzucić 3 na manetce i wtedy kręć tą śrubą aż wbije 3.

Napisano

U mnie linka wychodzi od dołu.Ale i tak chyba muszę linkę wymienić bo jest trochę poszarpana ale nie na tyle żeby przeszkadzała.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...