kryst88 Napisano 21 Czerwca 2016 Napisano 21 Czerwca 2016 Witam wszystkich, aktualnie posiadam zestaw : przerzutka RD-M430 - uszkodzona (upadek) - najpierw długo niektóre zmiany przełożeń musiałem wykonywać manewrem "dwa razy w przód, raz w tył", ostatnio doszło do tego b. słabe napięcie łańcucha przy jeździe na środkowym blacie i słabe na pozostałych - piszę o tym żeby upewnić się, że to wina przerzutki, mam rację? manetki ST-M360 kaseta HG41 8rz korba FCM 311 48/38/28 kaseta już dawno umarła, korba podobno jeszcze chwilę wytrzyma więc postanowiłem zmienić ją na bardziej dostosowaną do mojego stylu jazdy i padło na 9rz CS-hg50 12-23, ale zupełnie nie mam pojęcia jak dobrać pod taki zestaw tylną przerzutkę. Chciałem wydać podobną kwotę co za aktualną (około 120zł) i mieć sprzęt podobnej jakości, co proponujecie? Dodatkowo chciałem się upewnić: nie przejdzie manewr z użyciem aktualnej klamkomanetki 8rz. do kasety 9rz? dzięki za pomoc
gtb Napisano 21 Czerwca 2016 Napisano 21 Czerwca 2016 Manetka 8s nie obsłuży kasety 9s (inny uciąg linki). Do stopniowania korby 48/38/28 będzie pasować FD-M310 (FD-M430 była nie najlepiej dobrana). Do kaset 12-23 dobierz coś z grup szosowych , np. Sora RD-3500 (krótki wózek wystarczy).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.