Cytrusek Napisano 20 Czerwca 2016 Napisano 20 Czerwca 2016 Witam. Przejechałem już prawie a może nawet i już 1000 km na nowym łańcuchu KMC Z50 gdzie cały napęd od korby fc 361 po wolnobieg tz 35 i zastanawiam się czy warto kupować drugi łańcuch czy nie będzie za późno jak kupię sobie drugi i przejadę nim 1000 km a później będę go zmieniał co około 200 km? Na poprzednim napędzie gdy jeździłem na jednym łańcuchu wykręciłem 8 000 km i po tym okresie wymieniłem caly napęd z korbą. Czy różnica w żywotności napędu będzie znacząca i zauważalna jak będę jeździł na dwa łańcuchy? Pozdrawiam.
Ychu Napisano 20 Czerwca 2016 Napisano 20 Czerwca 2016 Przy łańcuchu za 18 zł średnio opłacalny biznes. Masz przymiar? Jeździłem na tym łańcuchu i za dobry to on nie jest. Póki masz w miarę nowy napęd to lepiej założyć np. hg 50 a jeśli masz możliwość to nawet dwa. Chociaż lepszym wyborem będzie connex 800.
Wagabunda Napisano 20 Czerwca 2016 Napisano 20 Czerwca 2016 Ja stosuję 3 łańcuchy i wymieniam je co ok 1000 km. Obecnie przebieg zbliża się do 3 tys, więc przymiarem sprawdzę który łańcuch jest najmniej rozciągnięty i ten założę na czwartą wymianę. Póki co na blatach i kasecie większego zużycia nie widzę.
Ychu Napisano 20 Czerwca 2016 Napisano 20 Czerwca 2016 Chodzi o to jaki to łańcuch. Ten podobno nie jest najgorszy , ale nie wiem czy zamiast tych 2 jeden connex nie był by lepszy.
Cytrusek Napisano 21 Czerwca 2016 Autor Napisano 21 Czerwca 2016 Przy łańcuchu za 18 zł średnio opłacalny biznes. Masz przymiar? Jeździłem na tym łańcuchu i za dobry to on nie jest. Póki masz w miarę nowy napęd to lepiej założyć np. hg 50 a jeśli masz możliwość to nawet dwa. Chociaż lepszym wyborem będzie connex 800. Tylko na podstawie tego łańcucha co mam teraz bym się wzorował, a czy można tak na zmianę z moim łańcuchiem co aktualnie jeżdżę i kupić ten co ty mi proponujesz? Wczoraj jak patrzyłem na jedną koronkę na wolnobiegu to minimalnie ale jednak jak się przyjrzeć to już widać wytarcie, bo na niej najczęściej jeżdżę. Ja stosuję 3 łańcuchy i wymieniam je co ok 1000 km. Obecnie przebieg zbliża się do 3 tys, więc przymiarem sprawdzę który łańcuch jest najmniej rozciągnięty i ten założę na czwartą wymianę. Póki co na blatach i kasecie większego zużycia nie widzę. Ale przerzutka się nie rozregulowała jak wymieniłeś na nowy łańcuch po 1 000 km? Czy ja mogę mieć ten problem jak wymienię łańcuch?
Mod Team michuuu Napisano 21 Czerwca 2016 Mod Team Napisano 21 Czerwca 2016 Wczoraj jak patrzyłem na jedną koronkę na wolnobiegu to minimalnie ale jednak jak się przyjrzeć to już widać wytarcie, bo na niej najczęściej jeżdżę. No to mogą być kłopoty z nowym łańcuchem ale to nie jest pewnik. Dla niskobudżetowych napędów 2,3 łańcuchy nie mają ekonomicznego uzasadnienia. ale nie wiem czy zamiast tych 2 jeden connex nie był by lepszy Sądzę, że tak ale nie wiadomo czy się dogada.
Cytrusek Napisano 21 Czerwca 2016 Autor Napisano 21 Czerwca 2016 Dla niskobudżetowych napędów 2,3 łańcuchy nie mają ekonomicznego uzasadnienia. Też się nad tym wczoraj zastanawialem, czy w ogóle warto kupować drugi łańcuch skoro i tak będę musiał za jakieś 5 000 km albo i szybciej ponownie wymienić napęd bo teraz mam więcej siły w nogach. Czyli co ty byś zrobił na moim miejscu jeździłbyś na jednym łańcuchu, czy kupił drugi?
Mod Team michuuu Napisano 21 Czerwca 2016 Mod Team Napisano 21 Czerwca 2016 Zajechać napęd do końca i wtedy pomyśleć o czymś sensowniejszym.
Cytrusek Napisano 21 Czerwca 2016 Autor Napisano 21 Czerwca 2016 Zajechać napęd do końca i wtedy pomyśleć o czymś sensowniejszym. Tylko co by było sensowniejszego do mojej piasty na którą tylko wolnobieg mogę sobie założyć bo jakbym chciał kasetę to musiałbym piastę zmieniać, a wraz z nią całe koło.
Mod Team michuuu Napisano 21 Czerwca 2016 Mod Team Napisano 21 Czerwca 2016 Możliwe, że zanim dorżniesz napęd to wolnobieg dostaniesz tylko w muzeum. Nie martw się na zapas.
Ychu Napisano 21 Czerwca 2016 Napisano 21 Czerwca 2016 Tylko co by było sensowniejszego do mojej piasty na którą tylko wolnobieg mogę sobie założyć Miałem ten sam problem. Koszt tej "przeróbki" wyniósł mnie jakieś 150-180 zł , ale moja korba była w stanie , który pozwalał na założenie nowego łańcucha , u Ciebie nie wiem jak będzie. W każdym razie według mnie warto przejść na kasetę. Na wolnobiegu brakowało mi oporu , na kasecie mam co robić Trochę skopałem bo mogłem wybrać 8 s i mieć lepiej rozłożone biegi ale już za późno. Cykanie bębenka według mnie też lepiej brzmi (ja lubię takie drobiazgi) , trochę jest głośniej , ale to zależy akurat od bębenka (mi pasuje). Łańcuch wybrałem HG40 (dowiedziałem się , że jest kiepski dopiero po zakupie) i teraz myślę czy by go nie zmienić , zależy jaki "werdykt" dostanę na napęd. Oponę kupiłem bo moja była w stanie agonalnym. Koło wyszło 70 zł na obręczy kands max przystosowana pod v-br , piasta joytech pod kasetę i tarcze. Tutaj zależy od Twojej wagi , ja mam 57 kg więc nic specjalnego nie potrzebuje. Po półtorej miesiąca dalej nie ma centry. Kaseta HG41 7 s
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.