misiadg Napisano 20 Czerwca 2016 Napisano 20 Czerwca 2016 Witam, tak jak w temacie proszę o pomoc w wyborze rowerów dla mnie i dla męża, z tego co poczytałam to interesują nas rowery trekkingowe, ale zweryfikujcie proszę. Planujemy jeździć po asfalcie, drogach szutrowych. Górna granica cenowa 1500 zł za jeden. Mnie wpadła w oko niejednokrotnie tu polecana Gazela 3.0 , na allegro jest w fajnej cenie ale czy rozmiar 17" będzie dla mnie ok? Mam 170 cm wzrostu, mąż 180 cm. Proszę o jakieś fajne propozycje, bo w sklepach wiadomo wciskają to co mają. Mężowi wpadł w oko Draker Freeway 9100. Czy to dobry wybór, bo widzę raczej odradzacie Meridę? Dziś zaś sprzedawca polecał Kross Trans Siberian, ale widzę polecacie zupełnie inne marki tutaj, proszę o pomoc.
Pablo59 Napisano 20 Czerwca 2016 Napisano 20 Czerwca 2016 Senatore v3 (dla obojga) - choć gazela też ujdzie . Przed sezonem jej wersja 4.0 była w dobrej cenie - ale to se ne vrati .. Ewentualnie kands elite pro na alivio - tu w normalnej cenie https://sklep.rowery.pl/szukaj/rowery/trans-rower.html Jako klucz proponuję przyjąć ilość przełożeń - ma być nie mniej niż 3x8.
misiadg Napisano 20 Czerwca 2016 Autor Napisano 20 Czerwca 2016 ok, chyba weźmiemy te senatory , rozumiem że można je kupić tylko przez neta i damy radę jakoś je poskładać ? Druga rzecz na aukcji jest rozmiar 17 i 19, jaki powinnam wziąć? mam 170 cm wzrostu
Pablo59 Napisano 21 Czerwca 2016 Napisano 21 Czerwca 2016 Raczej 19" - chyba że rzeczywiście lubisz siedzieć prawie pionowo. A jaką masz długość nogi ? Jeśli tylko nie macie dwóch "lewych rąk" to dacie radę sami złozyć
misiadg Napisano 22 Czerwca 2016 Autor Napisano 22 Czerwca 2016 81 cm i mąż też wiec weźmiemy 19" oboje . Dzięki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.