frigodaw Napisano 19 Czerwca 2016 Napisano 19 Czerwca 2016 Cześć Zmieniałem wczoraj łańcuch w rowerze i wziąłem za wzorzec długości poprzedni. Jednak coś mi się pochrzaniło i w rezultacie skróciłem o jedno ogniwo za dużo. Wygląda to jak na zdjęciach (przełożenia 2x2 i 2x6) ale największym problemem jest to że w czasie jazdy stukocze dosyć głośno (w okolicy tylnej przerzutki). Pytanie jak to naprawić najprościej Czy to kwestia wyregulowania przerzutki tylnej czy raczej łańcuch jest za krótki (jeśli tak to czy mogę wkuć ogniwa z powrotem do łańcucha?).Dodam, że napęd jest nowy i ma około 600km.
turysta Napisano 19 Czerwca 2016 Napisano 19 Czerwca 2016 Źle założyłeś łańcuch według mnie. Zapewne pomiędzy kółeczkami łańcuch opiera się o metal.
Marcin9 Napisano 19 Czerwca 2016 Napisano 19 Czerwca 2016 Pytanie jak to naprawić najprościej Założyć poprawnie łańcuch... Łańcuch ociera o metalowy element widać to na zdjęciu Łańcuch powinien być poprowadzony w ten sposób.
frigodaw Napisano 19 Czerwca 2016 Autor Napisano 19 Czerwca 2016 Cholera teraz patrzę że jest możliwe, bo robiłem to wszystko na szybko... A czy długość łańcucha ma jakieś znaczenie? Nie będzie za krótki?
turysta Napisano 19 Czerwca 2016 Napisano 19 Czerwca 2016 Jeśli nie jeździsz na obu największych tarczach jednocześnie to bym się nie obawiał jednym ogniwem mniej.
frigodaw Napisano 19 Czerwca 2016 Autor Napisano 19 Czerwca 2016 Aż tak nie katuję napędu Dzięki za pomoc, musiałem się zagalopować i nie zwróciłem na to uwagi bo zbyt się tym ogniwem przejąłem...Pozdro!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.