Skocz do zawartości

[max 1200zł] Rower crossowy

f_enzo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Chcę kupić sobie rower crossowy, którym głównie będę poruszał się po asfalcie, nieraz po drogach leśnych i polnych.

Zależy mi na tym, aby rower posiadał  dobre, wytrzymałe hamulce i był dosyć lekki. Cena maksymalna to 1200zł. Mam 181cm wzrostu i ważę 65kg. Wymagam również dużej wytrzymałości i bezawaryjności :)

Napisano

Ja wybrałem Spartacusa 3.0 za 1099 zł. (przesyłka+błotniki+uchwyt z bidonem gratis) i jestem zadowolony  :)

Co prawda zastanawiałem się nad dopłatą 350 zł. do osprzętu alivio w Spartacusie 4.0 ale pojeździłem rowerami w różnych konfiguracjach altus/acera/alivio i pomiędzy nimi nie widziałem żadnej różnicy w działaniu aby dopłacać, ba nawet przednia przerzutka tourneya chodzi dla mnie bardzo OK  ^_^

Być może są gorszej jakości i wytrzymają ciut krócej, nie wiem ale różnicy w przerzucaniu żadnej nie odczułem.

Z czasem jak będzie coś trzeba wymienić to pewnie będę wrzucał coś klasę wyżej bo tak, napis działa na wyobraźnię  :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...